kapat
   
07 Mart 2007 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu kavga G.Saray'ı tüketiyor
Yönetim ekip olamadı
Sezgin & Yanal Polat'ın yerinde buluştu

Bu kavga G.Saray'ı tüketiyor

Canaydın ile Polat'ın yönetim içindeki 'güç savaşları' sarı-kırmızılı kulübe büyük zarar verdi. İşte 1. yılını bile doldurmayan yönetimin bu süre içinde yaşadığı görüş ayrılıkları ve bunların kulübe yansımaları....

G.Saray yönetiminde Canaydın ve Polat cepheleri arasında yaşanan çatışma son dönemlerde iyice su yüzüne çıktı. Celal Gürcan'ın kabul edilmeyen istifasının yanısıra, Şükrü Ergün ile Ali Gürsoy'un da istifayı düşünmeleri yönetimdeki gerginliğin bir kez daha gündemin tepesine oturmasına neden oldu. Bir yılını doldurmamış yönetimin içinde Okan Buruk'un transferinden, federasyonla ilgili görüş ayrılıklarına kadar birçok konuda fikir birliğine varılamaması en çok kulübe zarar verdi; G.Saray'ı kaosun eşiğine getirdi. İşte, artık iyice görünen çatırdamanın kısa bir özeti:

1-
'Kapıdan bile giremez' denilen Okan'ın transferi
Okan Buruk, G.Saray'dan ayrılışı gibi Beşiktaş'a transfer olduğu dönemde de sarfettiği cümleler yüzünden sarıkırmızılıların yeniden gündemine geldiğinde camianın tepkisini çekti. Cemiyet'te etkin isimlerden Şükrü Ergün, "Okan Buruk kulübün kapısından içeri giremez" dedi. Ancak Adnan Polat bu demeçten kısa bir süre sonra Okan'a imza attırdı. Polat'ın bu hamlesi, zaten kendisini sevmeyen cemiyet kanadının tepkisine neden oldu. Şükrü Ergün'ün 'ters köşeye yatmasına' müsaade eden Özhan Canaydın da tepkilerden nasibini aldı. Okan Buruk'un transferi sadece yönetimi değil taraftarı da ikiye böldü.

2- Florya'da bir turist: Laurent Robert!
Geçen sezonki sportif direktör Bülent Tulun; Canaydın ve Haim Fresco'nun girişimleriyle sezon başında Türkiye'ye getirilen Fransız futbolcu Laurent Robert ile ön protokol imzaladı. Ancak bu futbolcuyu istemeyen Polat, "Robert turistik seyahate geldi. İstanbul'u geziyor" dedi. Fransız apar topar geri gönderildi, giderken de G.Saray yönetimini amatörlükle suçladı.

3- Polat Kadıköy için ters köşeye yattı
Geçen sezon Kadıköy'deki F.Bahçe derbisi sonrası düzenlediği basın toplantısında Adnan Polat, "Garanti veriyorum. Seneye Kadıköy'e taraftarımızı toplu götüreceğiz" dedi. Ancak bu sezonki maçtan önce İl Güvenlik Kurulu'ndan yine 'Münferit gelinecek' kararı çıktı. Taraftar, sözünü tutamayan Polat'a tepki gösterdi. Diğer derbilere taraftarların toplu gitmesiyle 'münferit'in çok da üzerinde ısrar edilen bir kural olmadığı ortaya çıktı.

4- Gerets ile sürpriz imza yakantopa dönüştü
Polat'a yakın medya organlarındaki "Ersun Yanal seneye % 95 G.Saray'da" haberleri sonrası Gerets'le sözleşme yenilendi. Canaydın'ın baskısı sonucu Polat da bu imzada hazır bulundu. Ancak kötü sonuçlar üzerine kimse başarısızlığı sahiplenmedi; hatta "Polat'ın imzadan haberi yoktu" diye haberler çıktı.

5- Üstünel az daha dışarıda kalıyordu
Taraftarın stada astığı "İçimizden biri Haldun Üstünel" pankartı bazı kongre üyelerinin tepkisini çekti. Tribün kökenli Üstünel'in yıllar önce Faruk Süren'e hakaret etmesi nedeniyle aldığı disiplin cezası gündeme geldi. Mali kongredeki oylamayla Üstünel ile ilgili yaptırıma gidilmeyeceği kararı alındı. Yıllar önce yaşanan olayın tekrar gündeme getirilmesi 'Polat cephesini zayıflatma operasyonu' olarak nitelendi.

6- Cepheler düğüm oldu: Tulun istifa etti
Polat'ın Futbol AŞ'ye genel müdür yaptığı Adnan Sezgin ile sportif direktör Bülent Tulun arasında yetki karmaşası yaşandı. Gerets'le arası iyi olan Tulun, Polat cephesinin baskıları sonrası istifa etti. Canaydın'ın gerginliğe müdahale etmemesinin sebebi ise Tulun'un Ünal Aysal'a yakın bir isim olmasıydı. Böylelikle Canaydın, tehlike olarak görülen Aysal'a yakın Tulun'u Polat üzerinden tasfiye etmiş oldu.

7- Basın toplantısında bile 'koltuk kavgası'
Şampiyonlar Ligi kombineleri tanıtılırken Canaydın'ın yanında Polat oturunca Semih Haznedaroğlu, "İkinci başkan olarak, başkanın yanında olmalıydım. G.Saray teamüllerine uyulmadı" diyerek istifa etti. Seçim ertesinde Polat'a verilmesi beklenen ikinci başkanlık son anda Haznedaroğlu'na verilince de bir kriz yaşanmıştı. Haznedaroğlu, aylar sonra Canaydın'la görüştü; işleme konmayan istifasını geri çekti.

8- TFF'deki seçim de uyuşmazlık yarattı
TFF genel kurulunun toplanmasını isteyen Canaydın'ın baskısı sonucu seçime karşı olan Polat geri adım attı. Ulusoycu isimlerden Osman Hattat, delege listesinden çıkarıldı; yerine Atilla Kınay alındı. Önceden, seçimin Türk futboluna zarar vereceğini söyleyen Polat da imza atanlar kervanına katıldı.

9- Yönetimdeki 'Cemiyet' kanadı veda yolunda
Cemiyet'te etkin Celal Gürcan'ın kabul edilmeyen istifası, aynı cepheden Şükrü Ergün'ün istifasının cebinde olması yönetimi iyice çatırdattı. Aynı kanadın genç ismi, uzun süredir kırgın olan Ali Gürsoy'un da istifa kervanına katılmasının beklenmesi "Bundan sonra neler olacak?" sorusunu da gündeme getirdi.

10- Ege Seramikçi İren'in gelişi Kalpakçıoğlu'nu küstürdü
Polat'ın şirketi Ege Seramik'te çalıştığı dönemde hisselerdeki hareketler nedeniyle SPK'dan borsa yasağı yiyen Selçuk Rıza İren, Sinan Kalpakçıoğlu'nun yıllarca yürüttüğü genel sekreterliğe getirildi. Başka bir göreve atanan Kalpakçıoğlu, buna küsüp yıllarca çalıştığı kulüpten istifa etti.

N.SELİM SUNER


1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Karara saygılıyım
 Figer nihayet geldi; ilk tur yapıldı
 Bobo: Önce şampiyonluk sonra krallık
 Roma'dan büyük sürpriz
 Son şampiyon kazanıp elendi
 Jose'den hodri meydan
 Türk gibi güçlü
 Yıldırım bugün Santra'da
 CAS'la Bosque kapışması
 Sonunu getiremedi
 Ayman'ın isyanı
 GSGM'de kaçak işçi!
 Fener'in 1 puanı silindi
 Süleyman Seba sahaya indi
 İbrahim Akın sakatlandı
 Elektirik intikamı!
 Yürekleri de büyük hedefleri de
 Teşhis tamam tedavi başlıyor
 Kalecilik akıllı işi değil
 Taraftardan ağız tadı
 Ilgaz'a Son Görev
 Kafkas: Yattara psikolojik sakat
 Günün içinden
ERGUN BABAHAN
Başkan'ın yanlışları
Futbol bir seyir oyunudur. Sahada...
AHMET ÇAKAR
Gerets ne yapıyor?
Hiç unutmam geçen yılın sonlarında...
'Kıl bile çıkmaz'
'Kıl bile çıkmaz'
Her hareketi kamerayla kayda alınan Öcalan'ın ziyaretçilerle teması...
'Sayın Öcalan' cezası
'Sayın Öcalan' cezası
Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'a "Sayın Öcalan" dediği için...
Dantel ve tüy
Dantel ve tüy
Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen kadın iç giyim fuarında,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu