kapat
   
13 Mart 2007 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
GÜNDEM YİNE YOĞUNDU... Yazarlarımız takımların şampiyonluk şanslarının yanısıra, federasyonun kararlarının adil olup olmadığını da tartıştı... Ankaragücü- Beşiktaş maçındaki olaylar masaya yatırıldı.
Fenerbahçe avantajlı ama şampiyon değil
Galatasaray derin ve sessiz şekilde geliyor
Hangisi kimin takımı?
G.Saray'ı lise yönetir
Beşikta'a destek tam
Demirlek'e güvenmiyorum
Doğan tartışılmalı
Kıran'ı Göreceğiz

Fenerbahçe avantajlı ama şampiyon değil

Çakar: Fener avantajlı; 6 puan önemli. Bilgiç: Bu federasyonla 6 puan fark bir şey değil Günen: F.Bahçe daha şanslı. Kanat: Sami Yen'e ve İnönü'ye gidecekler. Fark yok sayılır.

Üç Büyükler'in üçer puanla kapadığı haftanın ardından yazarlarımız Serbest Kürsü'de takımların şampiyonluk şanslarını masaya yatırdı:

* Editör: Haftaya damgasını vuran habercilik olayı Aziz Yıldırım'ın atv'de Santra Özel'de söyledikleriydi. Yıldırım, Serbest Kürsü'nün de konukları olan Ahmet Çakar, Kazım Kanat ve Gürcan Bilgiç'in sorularını yanıtladı. Aziz Yıldırım'ı ekrana yansımayan kısımları ile nasıl buldunuz?

Kazım Kanat: Aziz Yıldırım programa inandığı yönetim kurulu üyeleri ile geldi. Söyleyecekleri önceden planlanmıştı. Reklam aralarında bile Ali Koç başta olmak üzere hepsi Yıldırım'ı yönlendirdi. Söylenen her şey hem Yıldırım'ın hem de Fenerbahçe'nin resmi görüşüydü. Aziz Yıldırım asla başkanlığı bırakmayacak. Bu konuda Ali Koç'un inanılmaz istekli olduğunu da gördük. 'Fenerbahçe'de başkanlık yarışı çıkar mı?' derseniz 'Çok yakın' derim.

Gürcan Bilgiç: Aziz Yıldırım'ın Santra'ya çıkacağını pazar günü öğrendik. Bu kararı bir hafta önce verdiğini yakın arkadaşları söyledi. Hatta geçen cumartesi SABAH'taki "Testi kırılmadan" başlıklı yazım nedeniyle vazgeçme ihtimali olduğunu da belirttiler. Fenerbahçe Başkanı iyi bir halkla ilişkiler uzmanıdır. Taraftarın son maçlardaki mutsuzluğunu ve patlama noktasına geldiğini fark ederek Türkiye'nin en iyi spor programında yer almak istedi. Transferlerden o da mutsuz, Zico konusunda endişeleri var. Yeni ve önemli isimler konusunda çalışmaları sürüyor. Ama her şeyden önce 100. yılı şampiyon bitirmek istiyor. Bu nedenle endişesiz görünmek zorundaydı.

Ahmet Çakar: Ben Aziz Yıldırım'ı programın başlamasına 15 dakika kala gördüm. Selamlaştık, hiç konuşmadık ve stüdyoya geçtik. Bitti gönderdik. Bu tür programlarda misafirimle program öncesi görüşmemeyi önemli sayarım. Aziz Yıldırım, Fenerbahçe seyircisi ile tekrar aynı frekansta titreşmeyi başardı.

Editör: Kayseri dahil 4 takımın şampiyonluk şansı var. Ligin gidişatı kalan haftalarda nasıl gelişir?

A.Ç: Fenerbahçe avantajla yoluna devam ediyor. Ama bu şampiyon oldular demek değil. Galatasaray 50. dakikadan 80'e kadar koyduğu tempoyu daha önceki maçlarda ortaya koyabilse şimdi burada olmazdı. Beşiktaş yoluna devam ediyor. Avantajları var çünkü Fenerbahçe ile içeride oynayacaklar. Galatasaray da öyle. Benim öngörüm Fenerbahçe şampiyon olur. 6 puanlık önemli bir fark var. Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Kayseri puan puana olsaydı 'Şu takım rahatlıkla şampiyon olur' diyemezdim.

* İskender Günen: Fenerbahçe rakiplerine göre daha şanslı. Haftalardır oynamaması gerektiği söylenen Alex bu hafta sahneye çıktı. Alex ne olursa olsun Fenerbahçe'nin rengi. Trabzon maçının ikinci yarısında Galatasaray'ın yaptıklarından çok Ziya Doğan'ın yanlışları vardı. Beşiktaş'ın şansı var ama kendi sahasında umulmadık bir takıma puan kaybedebilir.
* G.B: 6 puanlık fark bu federasyon döneminde tüm takımları eşit hale getiriyor. Çünkü hakemlerin Fenerbahçe'nin rakiplerinin maçlarında verdikleri kararlar bu puan avantajının artmasını engelliyor. Bu federasyon Yıldırım Demirören'in Beşiktaşı'na hiçbir şey yapmaz.
* K.K: Bundan önceki olaylarla A.Gücü maçındaki olayları birbirinden ayırın. Bu bir geçmiş hesaplaşmasıdır. Bunun temelinde şike tartışmaları var. A.Gücü her deplasmanda Beşiktaş'a saldırdı. Hatta İstanbul'da Beşiktaş Çarşısı'na giderek arbede çıkardı. Polisin de hatası var. Öyle tahrikler var ki.
* G.B: Aynı şey Fenerbahçe'nin de başına geliyor. Geçen sezon Manisa'daki anons örneği var.
* K.K: Beşiktaş taraftarı takımını inanılmaz destekliyor. Takımı ikinci yarı ateşleyen, taraftarına saldırılmasıdır. Beşiktaş maçı kazandıktan sonra tüm futbolcuların formalarını taraftara atması bunun göstergesidir. Ankara'daki olaylar tezgah... Derneklerin kendi içindeki örgütlenmeler Beşiktaş'a büyük zararlar veriyor. Fenerbahçe; İnönü ve Ali Sami Yen'e gelecek. 6 puanlık farkı yok sayıyorum.
* Editör: Geçen hafta Fenerbahçe-Sivas maçından sonra taraftarın takıma ve yönetime tepkisini gündeme getiren spor programlarının, bu hafta Galatasaray maçında yaşanan protestodan bahsetmemesini nasıl yorumlayabilirsiniz?
* G.B: Medyanın protestoya prim tanımamasını doğal karşılamalıyız.
* L.T: Sivas maçı sonrası Murat Özaydınlı'nın Maraton'a bağlanıp yönetim adına sert bir tavır takınması bu baskıdan dolayıdır.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Kavganın belgesi
 Polat istifadan döndü mü?
 Yönetim bölündü takım kenetlendi
 Gözler Federasyonda
 Yarış sonuna kadar sürecek
 Musa Büyük'ün acı hayatı!
 Zirveden kümeye!
 '2-3 hafta sonra şampiyonsunuz'
 Toroğlu'na ikinci çağrı!
 Serkan'ı istediler
 Kan davası olmasın!
 Yattara krizi!
 Telekom tatlıya bağladı
 Altay Körfez'e takıldı
 'Taraftara çok kırıldım'
 Gülçin engelleri aştı
 Gülçin engelleri aştı
 Federasyona ihtar
 Rüştü'nün dönüşü için üçlü görüşme
 Fener'in Telegol zaferi
 Günün içinden
 Panorama
ÖMER ÜRÜNDÜL
Zico'nun bilinen icraatları
Zico'nun cumartesi günkü...
Sahil yolu magandaları suç makinesi
Sahil yolu magandaları suç makinesi
Sarıyer'de yol verme kavgası yüzünden bıçakla kovaladıktan sonra...
Kuru yük gemisi yatı parçaladı...
Kuru yük gemisi yatı parçaladı...
Dümeni kilitlenen Rus gemisi Bebek sahiline bindirip yola hasar...
Kırmızı ve siyah
Kırmızı ve siyah
Portekizli modacı Katty Xiomara, 2008 ilkbahar/yaz kadın iç giyim...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu