kapat
   
01 Nisan 2007 Pazar
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Baykal'a 1 Nisan şakası

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, gazetecilerin "Başbakan Eskişehir'de cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı. Sizin de destek vereceğinizi belirtti" şeklindeki 1 Nisan şakası sorusuna, gülümseyerek "Bunu daha önce açıkladım. Karşılıklı olarak şakalar yapıldı.

Bugün 1 Nisan" yanıtını verdi. Ardından, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 1 Nisan şakalarına konu olduğuna dikkat çeken Baykal, "İnsanlar kavga değil, umut vaat eden bir cumhurbaşkanlığı seçimi özlüyor. Bu özlemlerini de bu şakalar ile ifade ediyor" yorumunu yaptı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İnönü Zaferi'nin 86. yıldönümü dolayısı ile Resim Heykel Müzesi'nde gösterilecek serginin açılışına katıldı. Açılışta, İsmet İnönü'nün kızı Özden Toker de hazır bulundu. Gazeteciler, açılışta Baykal'a 1 Nisan şakası yapmak istedi. Kürsüdeki konuşmasını bitirmesinin ardından bir gazeteci Baykal'a "Son dakika gelişmesi oldu. Başbakan Eskişehir'de cumhurbaşkanı adayı olacağını ve sizin de buna destek vereceğinizi açıkladı" dedi. Bu sözlere gülümseyerek cevap veren Baykal, "Bunu daha önce açıkladım. Bugün karşılıklı olarak şakalar yapıldı. 1 Nisan. Tabii bunun bir şaka tarafı var" dedi.

Katıldığı bir televizyon programında suncunun dün yapılan Merkez Yürütme Kurulu'nda cumhurbaşkanı adayı olarak kendi isminin belirlendiğini söylediğini aktaran Baykal, "Ben de dedim ki, (Öyle diyorsunuz ama bunun bir arkası var. Başbakan bana o toplantıdan önce telefon etti. Telefonda dedi ki - Böyle olmuyor. Türkiye bir cumhurbaşkanlığı seçim gerginliği yaşıyor. Buna son vermemiz lazım. Sizin de anamuhalefet partisi genel başkanı olarak sorumluluğunuz var. Sizden rica ediyorum. Lütfen, mühim değil, benim ya da bir başkasının olması. Siz kabul edin bu adaylığı. Memnuniyet ile biz, sizi destekleyeceğiz - dedi. Biz de kabul ettik. Başbakan'a teşekkür ediyorum. AK Parti - CHP, cumhurbaşkanlığı adayını seçeceğiz) dedim. Şimdi anlıyorum, Eskişehir'de, Başbakan da böyle bir şaka yapmış, ya da 1 Nisan şakası olarak arkadaşım bunu bana yapıyor." diye konuştu.

"Şaka bir yana, bunun altında yatan bir ihtiyaç var." diyen Baykal; yapılan tüm 1 Nisan şakalarında cumhurbaşkanlığı konusunun gündeme geldiğini söyledi. Bunun bir anlamı olduğunu belirten Baykal, Türkiye'nin bu konuda bir gerilim, sıkıntı ve rahatsızlık yaşadığını aktardı. Baykal, şöyle devam etti:

"Bunu aşmak istiyor insanlar ve 1 Nisan şaka ortamı içinde aslında olması gereken- olması gereken derken kendimi düşünerek söylemiyorum - bir uzlaşma ihtiyacını dile getiriyorlar. İnsanlar, sanki böyle bir uzlaşma gerçekleşmiş gibi şaka yapıyorlar. Bunu anlamak lazım. Saygı göstermek lazım. Değer vermek lazım. Gerçekten buradan ders almak lazım. Yani millet bir gerilim içinde, bunalım içinde. Bir çözüm, uzlaşma istiyor. Öyle bir çözüm ki, dayatma ile değil, çoğunluk bende istediğimi yaparım ile değil, Anayasa'nın tarifine uygun, milletin bekleyişine uygun, Türkiye'de kimseyi dışlamayacak, herkesi kaynaştıracak, bütünleştirecek, Türkiye'nin kurumları ile siyasetini el ele verdirdirecek, kavga değil, uyum vaat eden bir cumhurbaşkanlığı seçimi özlüyorlar. Bu özlemlerini de bu şakalar ile ifade ediyorlar."
Öte yadan Baykal, Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk'un katıldığı bir televizyon programında, nitelikli çoğunluk gibi gerekçeler ile cumhurbaşkanlığı seçiminin Anayasa Mahkemesi'ne götürülemeyeceği yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine, " Hukukcular konuşuyor, komisyonlar bakıyorlar bu işe. Onlar değerlendirmesini yaparlar. Gereğini yaparız." yanıtını verdi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Liderlerin google reytingi
 İstanbul toplantısını Maliki engelliyor
 Aksu'ya 5.683 soru
 Ulusa Sesleniş'te farklı bir ton vardı
 "Çankaya'yı askerle konuşmam"
 Hürriyet'in verdiği skandal CD'ye Mumcu'dan tepki
 Mumcu: Çalınsa da yayınlanmamalıydı
 Arınç, Büyükanıt'ı Portekiz'de yanıtladı
 BBP liderini kızdıran slogan
 Sigara yasağı teklifi seçime mi takıldı?
MAHMUT ÖVÜR
Karaoğlan ve Başbuğ'un 'hayali' gerçek oldu!
Geçen yılın...
MUHARREM SARIKAYA
15 Temmuz lobisi...
Cumhurbaşkanlığı adaylık sürecine...
YAVUZ DONAT
Bismil raporu
Bismil... Diyarbakır'ın en büyük ilçesi.
Hâkime laptopunu çalarak teşekkür
Poliste kaydı olan Akkoyunlu, yine bir suçtan hâkim karşısına çıktı,...
Aşırı hız kazasında kurtarma 'şovu'
Konservatuvar öğrencisi dört genç aşırı hız nedeniyle aydınlatma...
Çankaya adaylarının yapmaları gereken herşey, Günay Hoca'nın bu kitabında yazılı
Çankaya adaylarının yapmaları gereken herşey, Günay Hoca'nın bu kitabında yazılı
Türkiye'nin şu anda en kıdemli edebiyat tarihçisi olan Prof. Dr.
3 yılda 21 bin çocuk cinsel taciz kurbanı
3 yılda 21 bin çocuk cinsel taciz kurbanı
Adalet Bakanı Çiçek cinsel taciz rakamlarını açıkladı: 2002-2005...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu