kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Ey Sevgili Gün!.. Seni seviyorum!..

M.S.200'lü yıllarda askerlik hevesini yok ediyor diye evliliği yasaklayan imparator Claudius'a karşı çiftleri evlendiren ve sevgi dağıtan Aziz Valentine bu yolda hayatını kaybetse de 5. yüzyıl itibari ile adına düzenlenen gün ile onurlandırıldı.
14. yüzyılda ilk defa Sevgililer Günü, Aziz Valentine günüyle ilişkilendirilmeye başlandı.
19. yüzyılda modern dünyada yaygın bir şekilde kutlanmaya başlanan gün, günümüzde Finlandiya'da "Arkadaşlık Günü", İsveç'te "Kalpler Günü", Japonya'da "İşyeri Arkadaşlarınıza Hediye Günü" adlarıyla, sevgiyi toplumda geniş kitlelere aktarmaya başladı.
Her şey değişiyor, gelişiyor. Sevgililer Günü de gelişiyor. Sevgi daha fazla insan tarafından paylaşılıyor.
Artık Sevgililer Günü'nün anlamını derinleştirmek, kapsamını genişletmek zamanı...
14 Şubat'ı insanların sadece sevgilileri ile değil, isminin başına "Sevgili" sözcüğünü koyabilecekleri herkesle kutlayabilecekleri bir gün olarak algılanmasını sağlama zamanı...
Bugün sevgili annemiz, sevgili babamız, sevgili dostlarımız, sevgili komşumuz, sevgili arkadaşlarımız, hatta sevgili kedimiz, köpeğimiz, salondaki sevgili saksımız, bahçedeki sevgili ağacımızın da günü...
Tabii, aynı zamanda sevgili sevgilimizin günü.
"Seni Seviyorum" deme günü..
Günlük hayatın stresi ve koşturmacası içinde atladığımız önemli şeylerden biri de sevdiklerimize duygularımızı ifade etmek.
Bugün bunu telafi etmek için iyi bir fırsat.
"Seni seviyorum" diyemeyenler için bir fırsat...
Bazıları için sözcüklerle "Seni seviyorum" demek zor olsa da, bugün sevdiklerimizle vakit geçirerek, onlara armağanlar vererek, sözcüklerin yükünden kurtulabiliriz.
Bugün sevgiyi ifade etmenin farklı yollarını bulabiliriz.
Ara sıra bir yerlerde sevginin gücü hakkında bir şeyler duyarız, görürüz. Sonra unuturuz. Sevginin insanı daha hızlı iyileştirdiğini, bunun artık bilimsel bir gerçek olduğunu okuruz. Sonra unuturuz. Sevginin bir anda iyimserlik ve umut aşılayabildiğini, evrensel bir duygu olduğunu biliriz.
Ve ifade etmeyi unuturuz.
14 Şubat sevginin gücünü kendimize ve sevdiklerimize hatırlatmanın günü.
Hadi söyleyin o zaman..Sevdiğiniz herkese ve her şeye söyleyin..
Seni
seviyorum!..
Sevgililer Günü yarın. Ama yarın benim spor günüm. O zaman Sevgililer Günü yazısı bugün.. Ben yazmadım üstelik. Salomanje kahvaltasında dostum Ali Doğan elime bir şeyler sıkıştırdı "Bir bak" diye.. Baktım.. "İşte bu" dedim.. Benim de diyeceklerim var.. Sevgililer Günü'nü bu ülkede duyuran, yayan, bir yerde sorumlusu olan Hıncal'ın diyeceği olmaz mı?.. Onlar da pazara.. Nasılsa Sevgiliye hergün bayram!..