Maç Sonuçları

"Eğer final İzmir'de oynanırsa..."

Giriş: 27 Nisan 2012, Cuma 00:00 Güncelleme: 27 Nisan 2012, Cuma 13:20
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, Ziraat Türkiye Kupası finalinin İzmir'de oynanması halinde Fenerbahçe ve Bursaspor'un tüm konaklama masraflarını karşılamaya hazır olduklarını bildirdi.
Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, Ziraat Türkiye Kupası'nda finale yükselen Fenerbahçe ve Bursaspor'u tebrik ederek, iki takımı da final maçı için İzmir'e davet etti.

İzmir'in ''futbol kenti'' olduğunu, ancak Süper Lig'e hasret kaldığını dile getiren Ekrem Demirtaş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Finalin İzmir'de oynanması halinde iki takımın da tüm konaklama masraflarını karşılamaya hazırız. Bu önerilerimizi bugün hem iki kulübün yönetimlerine hem de Türkiye Futbol Federasyonu'na iletiyoruz. Umarım İzmir hak ettiği finale kavuşur, biz bunun için elimizden geleni yapmaya hazırız.
Üyelerimiz ve İzmirliler de İzmir'de final oynanmasından mutlu olur, büyük bir statta oynanacağı için takımların geliri de büyür. İzmir'de bunu en son hafta içinde oynanan Bursaspor–Eskişehirspor Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde bir kez daha yaşadık. İki kentten yaklaşık 500 otobüs ve 3 trenle 25 bin'i aşkın taraftar kentimize geldi. Oteller, lokantalar doldu. Üyelerimizin, esnafımızın yüzü güldü. İzmirliler de heyecanlı bir maç izleme imkanı buldu.''