Cumhurbaşkanı'na Süfyan diye kodlamışlar
Paralel Yapı’nın, 17-25 Aralık darbesi öncesinde toplanarak ‘Süfyan’ diye kodladıkları dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarını Sincan T Tipi Cezaevi’ne koymayı planladıkları ortaya çıktı.
Emniyet ve yargıya sızdırdığı militanları vasıtasıyla AK Parti Hükümetini devirmek isteyen paralel örgütün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlar için özel cezaevi dahi hazırladığını ortaya koyan belgeleri ele geçirdik. TİB'den silinen ancak özel yöntemlerle geri getirilen teknik takip kayıtlarında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan ve AK Parti Hükümeti mensuplarından "Süfyan ve arkadaşları" şeklinde bahsediliyor. Paralelin "Süfyan" şeklinde kodladığı Erdoğan ve ekibinin Sincan T Tipi Cezaevine konulacağı belirtiliyor.
SİNCAN T TİPİ, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İÇİN İNŞA EDİLMİŞ
Gazetemiz, gerçekleri görüp paralel çeteden uzaklaşması üzerine yapılanma tarafından takibe alınıp tutuklanan Tamer Barış Terkeşli'nin emniyet arşivinden silinen şok teknik takip kayıtlarını ele geçirdi. TİB üzerinden yapılan teknik takibe ilişkin tutanakta, Tamer Barış Terkeşli'yle konuşan M.A. isimli şahıs, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yol arkadaşlarının Sincan T Tipi Cezaevine konulacağını, bu cezaevi için Adana'dan özel olarak infaz memurları seçileceğini ifade ediyor. Terkeşli'nin bu duruma tepki göstermesi üzerine, Erdoğan'la ilgili "Süfyan ve arkadaşları" ifadesini kullanan M.A, "Abi yukarı istiyorsa bunda bir hikmet vardır sorgulamayı bırak teslimiyet çizgisini aşma Seni yanlış anlayacaklar diye korkuyorum" ikazında bulunuyor. Yapılanmanın firari MİT İmamı Murat Karabulut'un da isminin geçtiği konuşmada, Terkeşli alınacak personel listesini Süleyman isimli bir şahsa verdiğini söylüyor.
PARALELİN ZULASI DEŞİFRE OLDU
Paralelin perde arkası faaliyetlerinden rahatsız olup ayrılma sinyali veren Tamer Barış Terkeşli'yi susturmak için yapılan operasyon kapsamında kayda alınan 2011 tarihli görüşmede özetle şu ifadeler kullanılıyor: "
Tib Cd İçerik Menusu Id-Tape
M.A.: Alo abi selamın aleykümmm
T.B.T: Aleyküm selam abim şimdi şeye geçecem abi
M.A.: Nasılsın abi şimdi hafiflettin mi işleri biraz inşallah?
T.B.T: Hamd olsun hamd olsun abi buyur…
M.A.: Abii şey vardı ya hani o gitmeden konulan mesele dünkü toplantıda konuşuldu..
T.B.T: Biliyorum abi bilgim var akşam Mustafa abi aradı…
M.A.: Söylenen gecikmiş mi ne, sana su zan noktasına gelecek bir sıkıntı olmasın diye şey ettim.
M.A.: Şey var ya o mesele…
T.B.T: Hııı Sincan T Tipi mi yoksa diğeri mi abi?
M.A.: Yok yok abi… diğer değil abi Sincan meselesi var ya
SÜFYAN VE ARKADAŞLARINA HAZIRLANAN…
Ona çok önem veriliyor biliyon… Dün zaten onun stresi vardı toplantıda… Mustafa hoca…
T.B.T: Hıı oranın…
ADANALI MEMURLAR ETKİ ALTINDA KALMAZ
M.A.: Özellikle Adanalı İnfaz Koruma Memurlarının alınmak istenmesini anlattı… birde işe alınacaklar listesini oluşturup oluşturmadığını sordu abilere.
T.B.T: Sebep neymiş abi?
M.A.: (gülüyor) Süfyan güçlü bir karakter ya etki altında kalmazmış Adanalı memurlar (gülüyor)…
T.B.T: Alınacaklar listesini Yusuf hocaya vermiştim söylemedi??? Onlar emniyete soracaklardı listedeki …ııı Süleyman beye vereceklerdi??? Ufak tefek değişiklikler olabilir bu kesin liste değil diye söyledim. Sorun olmaz dedi. Birde bak abi ben orada da dedim karşımızdakiler de abdestli namazlı kişiler. Hizmetin yükselişini onlara borçluyuz… Bilmediğimiz mesele şu Murat Karabulut abinin meselesi mi? Vallahi gayretullaha dokunuyoruz gibi geliyor bana.
