Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam
 
24 Saat
24 Saat
Hastalığınızı öğrendikten sonra, ilişkide bulunduğunuz insanlara haber verdiniz mi? Onlara test yaptırmalarını söylediniz mi?
Onlara bana ait olmayan bir mail adresinden mail atıp, durumumu bildirdim. Kimliğimi açıklamadım ve onlardan test sonuçlarını bana bildirmelerini rica ettim. Hiç geri dönen olmadı. Çok uzun dönem birlikte olduğum ama artık başka bir sevgilisi olan bir arkadaşım vardı. En çok onun durumundan tedirgin oldum. En sonunda, dayanamayıp ona her şeyi açıkladım. Bana rahat olmamı ve mutlaka test yaptıracağını söyledi. Sonuç negatif çıktı. Bu duruma çok sevindim. Başkasına zarar vermiş olabilmenin düşüncesi bile, gerçekten çok rahatsız edici bir şey.

"EŞCİNSELLİĞİMİ AİLEM BİLMİYOR"

Ailem hastalığım hakkında bilgi sahibi değil. Onlara eşcinsel olduğumu da, AIDS olduğumu da söylemedim. Farklı şehirlerde yaşıyoruz. Ben hastalığımın da, cinsel tercihimin de benim özelim olduğunu ve sadece beni ilgilendirdiğini düşünüyorum. Şu anda AIDS olduğumu öğrenseler, benim için üzülmek dışında yapabilecekleri bir şey yok. Alışmaları da kolay olmaz. Türkiye'de insanlar, bu iki konuda da çok dışlanıyor.

"REÇETEDEKİ İLAÇLARI GÖRÜP YARGILAYAN ECZACILAR VAR!"

Kullandığınız ilaçların yan etkisi var mı?
İlacımın prospektüsünde uzun uzun şeyler yazıyor ama ben hiçbir yan etki görmedim. Ben önce antidepresan da kullandım ancak sonraları buna hiç gerek olmadığını düşündüm. AIDS ilaçlarını ömür boyu kullanmam gerekiyor. Altı ayda bir, testlerimi yaptırıyorum. Bağışıklık sistemimi sürekli kontrol ediyorlar. Şu anda bütün değerlerim, sağlıklı bir insanın sahip olması gereken seviyede seyrediyor. İlaçlarımı, Pozitif Yaşam Derneği'nin yönlendirdiği bir eczaneden satın alıyorum. Artık beni tanıdıkları için hiçbir problem yaşamıyorum. Ama AIDS hastalarının reçetelerini gören bazı eczacılar, onları yargılıyor. Maalesef aralarında, hastalara tuhaf tuhaf bakanlar bile var.

"HASTALARIN ARASINDA HETEROSEKSÜELLER DAHA ÇOK"

Eşcinsel ve AIDS olduğunuz için kendinizi hiç suçladınız mı?
İçime kapandığım bir dönem oldu ama sonra Pozitif Yaşam Derneği'nde diğer AIDS hastalarıyla karşılaştım. Tanıştığım hastaların çoğu heteroseksüeldi. Aralarında özellikle, eşlerinden bu hastalığı kapan birçok kadın vardı. Eşcinseller riskli grupta yer aldıkları için daha çok korunuyorlar artık. Ben bu virüsü kaptım ama AIDS hastalarının hepsi eşcinsel değil.