Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Prostat kanserinin tedavisi, yeniliklere en açık konuların başında gelir. Çünkü halen tam anlamıyla yan etkiler ve komplikasyonlardan uzak ve hastaya tam bir tedavi sağlayacak minimal invazif bir yöntem ortaya konulamamıştır. Klasik cerrahi yöntemler ve radyoterapiye alternatif yöntemler, hastalığa yakalananların bu konudaki ümitlerini her geçen gün artırmaktadır.

LAPAROSKOPİK YÖNTEM TERCİH EDİLİYOR
Cerrahi olarak en son gelinen nokta, hastanın normal günlük aktivitelerine bir an önce dönmesine olanak tanıyan ve cinsel fonksiyonlarını korumayı sağlayan ameliyat tekniklerinin geliştirilmesidir. Bu amaçla laparoskopik prostat ameliyatları öncelikle böbrek tümörlerinde uygulanmaya başlamış, ardından prostat kanseri ameliyatlarında da başarı ile uygulanır hale gelmiştir.

İŞLEM CERRAHİ KESİ GEREKTİRMİYOR
Operasyona uygun olmadığı düşünülen ya da cerrahi tercih etmeyen hastalar için yeni bir umut kaynağı da HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) yöntemi olmuştur. Bu yöntemde, herhangi bir cerrahi kesi gerektirmeden vucut dışından ultrasonik dalgaların tek bir noktaya fokuslanması sayesinde oluşturulan enerji ile prostat kanser hücreleri yok edilmektedir. Hasta çok kısa sürede normal aktivitesine dönebilmektedir.