Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam
 
24 Saat
24 Saat
1. Sağlıklı beslenmeye çocuk yaşlarda başlanması gerektiğini unutmayın.
2. Boyunuz ile kilonuz arasındaki orana çok dikkat edin.
3. Kadınsanız menopozunuzu mutlaka geciktirin.
4. Fiziksel aktivitenizi artırın. Tembellikten ve aşırı stresten uzak durmaya çalışın.
5. Mesleğiniz konusunda hiçbir zaman beceri ve olanaklarınızı zorlamayın.
6. 20 yaşından sonra hiç olmazsa bir kez kan yağları (Kolesterol, trigliserid, HDL, LDL), Lp(a), homosistein ve HS-CRP kontrolü yaptırın.
7. Aile hikayenizde erken kalp hastalığı varsa ya da diyabet veya yüksek tansiyon hastası iseniz 30; değilseniz 40 yaşından sonra her yıl kan yağları (kolesterol, trigliserid, HDL, LDL), Lp(a), homosistein kontrolü ve efor testi yaptırın.
8. Kendinizle, yaşamla, ailenizle, eşinizle, dostlarınızla barışık olun. A tipi (Çabuk karar veren, hırslı, kavgacı, acele hareket eden) kişiliğiniz varsa yavaşlayın.
9. Sigara içmeyin.
10. Hastalığınızın sizde yarattığı psikolojik etkileri veya çevrenizle ilgili sorunlarınızı bir psikiyatri uzmanı ile görüşün.

Kalp hastalarına öneriler
1. Sigara içmeyin, hatta içilen ortamlarda bile bulunmayın.
2. Düzenli olarak kardiyolojik kontrolden geçin
3. Tedavinizin olumlu ve olumsuz yanlarını, uzun dönemki sonuçlarını doktorunuzla mutlaka konuşun.
4. Abartılı fiziksel aktivitelerinden kaçının. Bir uzmanın hazırladığı bir egzersiz programını uygulayın.
5. Cinsel ilişkiye girmek için sevgilinizi değil eşinizi; otel odasını değil evinizi tercih edin.
6. Devamlı kullanmanız gereken ilaçları ihmal etmeyin.
7. Kan yağlarınızı üç ayda bir kontrol ettirin.
8. Aile hayatınızı ve sosyal yaşantınızı gözden geçirin. Hayatınızdaki olumsuzlukları en aza indirmek için harekete geçin.
9. Hastalığınız için ailenizi ve çevrenizi suçlamayın. Sorunlarınız için bir psikiyatri uzmanından yardım almayı deneyebilirsiniz.

A tipi kişilikten uzaklaşın!
2008 yılında aileniz, işiniz ve sosyal çevrenizle ilgili sizi üzen olaylar olduysa, bu yıl bunlardan kurtulun. 2009'da daha barışçı, daha az stresli, daha huzurlu bir yaşamı hedefleyin. Her şeyden önce kendinizle ve iç dünyanızla barışın. Bu sayede etrafınıza da mutluluk ve barış mesajları verebilirsiniz. Evliyseniz, eşinizle daha uyumlu olmaya çalışın. Çocuklarınızla daha ılımlı bir iletişim kurun. Bunun için de gerekiyorsa bir aile psikoloğundan yardım alın. Yaşamla, ailenizle, eşinizle, mesleğinizle barışık olun. Çabuk karar veren, hızlı hızlı konuşan sabırsız biriyseniz, yani A tipi bir kişiliğiniz varsa; çok dikkatli olun. A tipi kişilikte kandaki adrenalin seviyesi çok yükselir. Bu da; spazma neden olur. Riskinizi azaltmak için daha sakin hareket eden biri olmaya özen gösterin. Özellikle aile şirketlerinde gençlere erkenden yüklenen aşırı sorumluluklar nedeniyle kalp krizi sorunuyla sık karşılaşılır. Bu nedenle çocuklarınıza hazır olmadıkları sorumlulukları vermekten kaçının.