kapat
15.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

65 milyon Türk son yılların en güzel gecesini yaşadı... Milli Takımımız 47 yıl sonra Dünya Kupası finallerine imzasını attı. Avusturya'yı eze eze yenen Milli Takımımız oynadığı müthiş futbolla herkese parmak ısırttı. Rüya gibi bir geceydi. Önce Yıldıray, ardından Hakan Şükür, sonra Okan... Ali Sami Yen'i dolduranlar her gole 10'uncu Yıl Marşı'yla eşlik ediyordu: "Çıktık açık alınla..." Ve ikinci yarı: Arif, bir daha Arif... Aman Allahım; inanılacak gibi değil. Stat ayakta, İstanbul ayakta, Türkiye ayakta... Sabaha kadar uykusuz kaldık. Keşke uykusuz her gecemiz böyle olsa... Türkiye, 5-0'lık Avusturya zaferiyle tarihinde ikinci kez Dünya Kupası finallerine kaldı.
Tüm metin

Sabaha kadar dans
Milli Takım'ın Avusturya'yı 5-0 yenerek 47 yıl sonra Dünya Kupası finallerine katılması tüm yurtta büyük sevinç yarattı. Maçın bitmesinden sonra sokaklara dökülen vatandaşlarımız galibiyeti doyasıya kutladı. İstanbul'da binlerce kişi maçın ardından Taksim Meydanı'na akın etti.
TÜRKİYE'DE

Müjde bekliyorum
Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, 2002 yılına Türkiye'nin daha güçlü gireceğini, daha iyi günlerin geleceğini söyledi. Ek kaynak çalışmalarının sürdüğünü belirten Derviş, "Bu konuda başarılı olacağımızı sanıyoruz. Uluslararası finans çevrelerinden önemli bir müjde bekliyoruz" dedi.
EKONOMİ'DE

Anlamlı tebessüm
Afgan halkı, yıllardır çağdışı yönetimi ve yasaklarıyla insanlara kan kusturan Taliban'dan kurtulmalarını içki içerek ve müzik dinleyerek kutladı. Önceki sabah uyandıklarında Taliban askerlerinin pılını pırtısını toplayarak kaçtığını gören halk önce büyük bir şaşkınlık yaşadı.
DÜNYA'DA

DGM oybirliğiyle
DGM Yasası'nda değişiklik öngören yasa tasarısı dün muhalefetin de desteği ve oy birliğiyle benimsendi. Değişiklikte "Geç bile kalındığını" belirten muhalefet partileri sözcüleri ise, yasanın değişiklikten önceki şekliyle hiç uygulanmamış olması gerektiğini söylediler.
POLİTİKA'DA

Güneş gidici
Türkiye tam 47 yıl sonra Dünya Kupası'na katılma hakkını elde ederken, Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş görevi bırakabileceğinin sinyallerini verdi. Maçtan sonra basın toplantısında çok dolu olduğu gözlenen Güneş, "Ben böyle yalancı sevgi istemiyorum.
SPOR'DA

Yüksel'in fendi Çağla'yı yendi!
Çağla Şikel'in "Yüksel'in çok soğuk bir yüzü var" sözleriyle başlayan kavga Yüksel'in "Çağla beni kıskanıyor. Benim Dünya İkinciliği derecem var " demesiyle devam etmişti. Herşeye rağmen profesyonellik gereği iki manken de aynı podyuma çıkmaya hatta birlikte tanıtımlarda görev almaktan geri durmuyordu.
MAGAZİN'DE

Genç kadın strese daha dayanıklı
Stres sırasında erkekte kortizol hormonunun yüksek oranda salgılandığını belirten uzmanlar, bunun erkekteki konuşma mekanizmasını etkilediğini ve stres sırasında genç erkeğin, stres içindeki genç kadından daha az kelime üretebildiğini belirledi.
SAĞLIK'DA

Gay olsam bile size ne
Biri Bizi Gözetliyor (BBG) programının Tarkan'ı sayılan Volki (Volkan), hırçın Edi'nin dördüncü kurbanı olarak evden ayrıldı ve Aktüel'e şunları anlattı: * Eşcinsel olduğunuz söyleniyor... Benim gay ve lezbiyen arkadaşlarım var. Mankenlikten dolayı bu camianın içindeyim zaten.
MELODİ'DE



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HYDE PARK
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun
KAMPÜS
Amerika, İngiltere, Kanada, Avustralya Eğitim Sistemleri Lisan Okulları ve bir çok temel bilgiler
DÖVİZ FİYATLARI
DOLAR 1,532,000 1,540,000
MARK 688,000 692,000
EURO 1,347,000 1,353,000
Diğer döviz bilgileri

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır