Maç Sonuçları

Maç Sonucu: Kırklarelispor 0-2 Şanlıurfaspor

Ziraat Türkiye Kupası 5'inci maçında Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup takımlarından Kırklarelispor, sahasında TFF 1'inci Lig takımı Şanlıurfaspor'a 2-0 mağlup oldu.

Giriş: 19 Ocak 2017, Perşembe 00:00 Güncelleme: 20 Ocak 2017, Cuma 13:56

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 5. haftasında TFF 1. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor, deplasmanda Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Kırklarelispor'u 2-0 yendi. Oktay Delibalta'nın attığı gol, hazırlanış ve son vuruş açısından ayakta alkışlandı. Konuk takımın diğer golü Artun'dan geldi.

Şanlıurfaspor, puanını 12'ye yükseltirken, ev sahibi ekibin henüz puanı bulunmuyor.

Golleri ve özeti izlemek için aşağıdaki linkleri tıklayın!

Kırklarelispor: 0 - Şanlıurfaspor: 1 (Oktay Delibalta)

Kırklarelispor: 0 - Şanlıurfaspor: 2 (Artun Akçakın)

Kırklarelispor: 0 - Şanlıurfaspor: 2 (ÖZET)

ÖNEMLİ DAKİKALAR

19. dakikada Şanlıurfaspor'dan ceza sahası içinde topu alan Mertcan Çam, geri pas vererek topu Oktay Delibalta'ya gönderdi. Delibalta'nın kaleye çektiği top filelerle buluştu: 1-0

Maçın ilk yarısını konuk ekip 1-0 önde tamamladı.

72. dakikada Oktay Delibalta'nın pasıyla ceza alanı içinde buluşan Artun, sol çaprazdan vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 0-2.

86. dakikada ceza alanı içinde topla buluşan Batuhan Karadeniz'in aşırtma vuruşu kaleci Polat'ın ellerinde kaldı.

Karşılaşma, Şanlıurfaspor'un 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Kırklareli Atatürk

Hakemler: Onur Karabaş, İbrahim Çağlar Uyarcan, Oktay Önge

Kırklarelispor: Polat Keser, Davut Babur, Saffet Gurur Yazar, Enis Çeliksu (Dk. 46 Soner Birinci), Mustafa Soytaş (Dk. 67 Nazif Şener), Barış Bakır, Mikail Albayrak, Osman Torun, Sedat Debreli (Dk. 46 Ahmet Baykal), Şahinali Terzi, Bahadır Öztürk

Şanlıurfaspor: Vjekoslav, Mertcan Çam (Dk. 76 Abdulaziz Solmaz), Artun Akçakın, Askar, Oktay Delibalta, Hüseyin Kala (Dk. 77 Batuhan Karadeniz), İzzet Yıldırım, Atiemwen (Dk. 66 Hasan Batuhan Artarslan), Halil Köçer, Cemil Adıcan, Şaban Özel

Goller: Dk. 19 Oktay Delibalta, Dk. 72 Artun Akçakın (Şanlıurfaspor)

Sarı kartlar: Dk. 45 Şahinali Terzi (Kırklarelispor)

AL: "BİZİM İÇİN TAKIMIN SON DURUMUNU GÖRME ADINA İYİ BİR TEST OLDU"

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 5. haftasında TFF 1. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor'a 2-0 yenilen Spor Toto 2. Lig takımlarından Kırklarelispor'un teknik direktörü Ekrem Al, ''Bizim için takımın son durumunu görme adına iyi bir test oldu." dedi.

Kırklareli Atatürk Stadı'nda yapılan maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Al, futbolcularını gösterdikleri mücadele ve kazanma azminden dolayı tebrik etti.

Sahadan mağlup ayrılmalarına rağmen rakiplerine çok fazla gol pozisyonu vermediklerini aktaran Al, "Takım olarak, parçalanmış bir görüntüdeydik. Zihinsel ve oyun anlayışı olarak seviyemiz düşüktü ancak mücadele bakımınından iyi işler yaptık. Rakibe de çok pozisyon vermedik ama oyun planlaması adına eksikliklerimiz var. Sporcuların kazanmak için verdikleri mücadele iyi yönlerimizden bir tanesi. Zamanın gerekli olduğunu söylüyorum. Bugün takımı görme adına iyi bir test oldu bizim için. Eksikliklerimizi tespit ettik. Umutsuz bir vaka değil takım. Bugün için skor önemli değildi, bizim bakış açımız önemliydi ve önemli sinyaller aldık." diye konuştu.

KILIÇ: "KUPADA BELİRGİN BİR BAŞARIMIZ VAR"

Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Mustafa Kemal Kılıç ise rakipleri Kırklarelispor'u yenmenin mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

Galibiyetle işlerini çok kolayladıklarını dile getiren Kılıç, kupada tek yenilgilerinin olduğunu anımsattı.

Gruptan çıkmak istediklerine işaret eden Kılıç, şunları kaydetti:

"Kupada belirgin bir başarımız var, bunun sonucu almak istiyoruz. Bu arada kupa ve lig maçları dolayısıyla sıkıştık. Şükürler olsun herhangi gibi sakatlık veya yorgunluk olmadı. Mutluyuz memnunuz, artık lig maçına odaklandık."