Maç Sonuçları

Adana Demirspor, Sarıyer'i penaltılarla eledi

Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda oynanan Sarıyer - Adana Demirspor maçı nefes kesti. Penaltılara kalan maçta gülen taraf Adana temsilcisi oldu.

Giriş: 24 Ekim 2017, Salı 00:00 Güncelleme: 24 Ekim 2017, Salı 17:19

Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur mücadelesinde TFF 1. Lig takımlarından Adana Demirspor ile TFF 2. Lig Beyaz Grup temsilcisi Sarıyer arasında yapılan maçın normal süresi ve uzatma bölümü 2-2 beraberlikle sona erdi. Penaltılarda rakibine 3-1 üstünlük kuran Adana Demirspor, kupada 5. tura yükseldi.

Golleri ve penaltı atışlarını izlemek için aşağıdaki linkleri tıklayın!

Sarıyer: 0 - Adana Demirspor: 1 (Umut Sönmez)

Sarıyer: 0 - Adana Demirspor: 2 (Yannick Loemba)

Sarıyer: 1 - Adana Demirspor: 2 (Erkut Tekinsoy)

Sarıyer: 2 - Adana Demirspor: 2 (Erkut Tekinsoy)

PENALTI ATIŞLARI

MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakikada Loemba'nın sağdan yaptığı ortada ceza sahası içindeki Umut Sönmez vuruşunu yaptı ve Adana Demirspor'u deplasmanda öne geçirdi. 0-1

10. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına Fatih Kara geçti. Bu futbolcu topu direkt kaleye gönderdi ancak Adana Demirspor kalecisi Kurtuluş topu kornere çeldi.

42. dakikada Loemba topla buluşup 2 rakibinden sıyrıldı ve ceza sahası dışından kaleye sert bir şut gönderdi ancak top az farkla auta çıktı.

45. dakikada Erkut'un kullandığı serbest vuruşta savunmanın uzaklaştırdığı topa ceza sahası dışındaki Hüsnü gelişine vurdu ancak top az farkla auta gitti.

45+2. dakikada Erkut'un kullandığı kornerde Adil'in uzaklaştırdığı top yine Hüsnü'nün önünde kaldı. Bu futbolcu düzeltip şutunu çekti ancak direğin yanından auta gönderdi.

47. dakikada Loemba'nin ceza sahası içinden verdiği pasta topla buluşan Savaş direkt kaleye gönderdi. Sarıyer kalecisi Serdar Kulbilge 2 hamlede topa sahip olarak mutlak bir golü engelledi.

53. dakikada Umut'un derinlemesine pasıyla savunmanın arkasına sarkan Tambe, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu futbolcu bomboş pozisyondaki Loemba'yı gördü. Loemba topu boş kaleye gönderip farkı 2'ye çıkardı. 0-2

58. dakikada Loemba'nın sağdan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde iyi yükselen Mendy kafayı vurdu. Önce yere, ardından üst direğe çarpan top oyun alanına geri döndü.

66. dakikada Günay'ın sol kanattan verdiği pasta Yaser'in ıska geçtiği top Kıvanç'ta kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

71. dakikada Douhadji'nin elle oynamasıyla kazanılan penaltı atışını Erkut kullandı. Bu futbolcu topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek farkı 1'e indirdi. 1-2

84. dakikada Fatih'in kullandığı korner atışında Adana Demirspor savunması uzaklaştırdı ancak top Ali'de kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda kaleci Kurtuluş topu güçlükle kornere çeldi.

87. dakikada Bertul'un düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışında topun başına yeniden Erkut geçti. Erkut yine düzgün bir vuruş yaptı ve beraberliği getiren isim oldu. 2-2

90+2. Dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına Lingane geçti. Bu futbolcunun vuruşunda 90'a giden topu kaleci Serdar Kulbilge çok iyi bir refleksle engelledi.

Stat: Yusuf Ziya Öniş
Hakemler: Ramazan Keleş, Emin Yıldırım, Hüseyin Aylak

Sarıyer: Serdar Kulbilge, Fatih Kara, Sabutay Alper Bayülken, Hüsnü Başkurt (Dk. 60 Günay Şakar), Fırat Sezer, Ali Zorlu (Dk. 39 Kıvanç Karakaş), Bertul Kocabaş, Emrah Uzun (Dk. 46 Kemal Tokak), Erkut Tekinsoy, Alim Harlak, Yaser Yıldız

Adana Demirspor: Kurtuluş Yurt, Tolgahan Mulla Çiçek, Can Demir Aktav, Douhadji, Adil Demirbağ, Batuhan İşçiler, Loemba, Umut Sönmez (Dk. 76 Lingane), Mendy, Savaş Yılmaz (Dk. 82 Atabey Çiçek), Tambe

Goller: Dk. 3 Umut Sönmez, Dk. 53 Loemba (Adana Demirspor), Dk. 72 ve 87 Erkut Tekinsoy (Penaltılardan) (Sarıyer)

Kırmızı kart: Dk. 90+3 Tambe (Adana Demirspor)

Sarı kartlar: Dk. 57 Hüsnü Başkurt, Dk. 89 Kıvanç Karakaş, Dk. 103 Yaser Yıldız (Sarıyer), Dk. 76 Tolgahan Mulla Çiçek, Dk. 97 Lingane (Adana Demirspor)

GİRAY BULAK: "UMARIM BİR SONRAKİ TURDA BÜYÜK BİR TAKIM ÇIKAR"

Kupa'da Sarıyer'i penaltılarla geçen Adana Demirspor'da Teknik Direktör Giray Bulak, karşılaşma sonrasında kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Umarım büyük taraftarımızın önünde bir sonraki turda büyük bir rakiple karşılaşırız" dedi.

Adana Demirspor, Ziraat Türkiye Kupası 4. Turu'nda deplasmanda Sarıyer'i penaltılar sonucunda 5-3 mağlup etti. Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında kazandıkları için mutlu olduklarını söyleyen Giray Bulak, "Bizim açımızdan iyi bir maç oldu. Kupayı önemsiyoruz. Sarıyer camiası bizi çok çok iyi karşıladı. Bahri hocaya, yönetime ve oyuncularına teşekkür ediyorum başarılar diliyorum. Öne geçtik, yakalandık. Penaltılarda ilk penaltıda geriye düştük. Bundan sonraki maçlarda iki ayaklı olacak maçlar. İnşallah büyük bir takım çıkar ve büyük taraftarımızın önünde iyi maçlar çıkarırız. Oyuncularımızı kutluyorum. Tamde'nin pozisyonu için üzgünüm. Hakem arkadaşlarımız çok iyi bir maç yönetti. Bundan sonra yolumuza hem ligde hem kupada devam edeceğiz. Şimdi bu maçı geride bırakıp Giresunspor maçına odaklanmalıyız" diye konuştu.

BAHRİ KAYA: "DEĞİŞİKLİKLERİ ÇOK ERKEN YAPMAK ZORUNDA KALDIK"

Sarıyer Teknik Direktörü Bahri Kaya, Adana Demirspor mücadelesi sonrası, sakatlıklar nedeniyle çok erken değişiklikler yapmak zorunda kaldıklarını belirterek, "Adana Demirspor'u tebrik ediyorum" dedi.

Ziraat Türkiye Kupası 4. Turu'nda Sarıyer, penaltılar sonucunda Adana Demirspor'a 5-3 yenilerek kupaya veda etti. Erken gelen golün planlarını bozduğunu söyleyen Sarıyer Teknik Direktörü Bahri Kaya, "Biz, gol atıp öne geçip bunu sürdürmek istiyorduk. Ancak korner atarken kaybettiğimiz topla golü yedik. Geriye düşünce sıkıntılı süreç başladı. Hiç ummadığımız sakatlıklarla boğuşurken bu maçta da aynı durum oldu. Ali'nin erken çıkması, ardından Emrah'ın 45 dakika maçı götürebilmesi, son olarak da Hüsnü'nün sakatlığıyla erken 3 değişiklik yaptık. İki takım da zaman zaman birbirine üstünlük sağladı. Skor olarak rakip daha net pozisyonlar buldu. Dönüm noktası uzatmalarda 10 kişi kalan rakibimize üstünlük sağlayamamamızdı. Penaltılarla kaybettik. Rakibimize başarılar diliyorum. Sarıyer camiasını istediğimiz ölçüde iyi temsil ettiğimizi düşünüyoruz. Artık ligle baş başayız. Adana Demirspor'a kendi liglerinde ve kupada başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.