Maç Sonuçları

Fatih Terim: Kupayı lig kadar önemsiyorum

Giriş: 12 Şubat 2016, Cuma 00:00 Güncelleme: 12 Şubat 2016, Cuma 14:57
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Ziraat Türkiye Kupası maçlarını takibini sürdürüyor. Medipol Başakşehir - Çaykur Rizespor maçını izleyen Terim A Spor'a özel açıklamalarda bulundu. Kupayı lig kadar önemsediğini belirten Terim, "Kupa kayıtsız şartsız bir başarıdır," dedi.

İşte Fatih Terim'in A Spor'a yaptığı açıklamalar:

TÜRKİYE'NİN KUPASI HER TAKIMI KUCAKLIYOR

Kupaya baktığımız zaman, Türkiye'nin Kupası adı ile her takımımızı kucaklayan; her renkten, her şehirden, her ilçeden takımlarımızın katıldığı çok geniş kapsamlı bir kupa ile başlıyoruz. Nitekim çok da başarılı, buralara kadar gelen birçok takımımız var. Bu sene Amed Sportif'in başarısı, Kastamonu var, Tuzla geldi bir sürü takımımız var sayamadığım.

ÇEMBER DARALDIKÇA HEYECAN ARTIYOR

Gayet güzel gidiyor, gittikçe de heyecanı artıyor. Yavaş yavaş daralıyor çember, çember daraldıkça heyecan da artıyor. Hakikaten Türkiye'nin kupası, Türkiye'yi kucaklıyor.

KUPANIN STATÜSÜNÜ GÜZEL BULUYORUM

Burada ben Kupa'nın statüsünün gayet güzel buluyorum. Çünkü bu herkesin katılacağı, tüm hocaların diğer oyuncularını dinlendirebileceği, görmediği oyuncuları görebileceği bir ortam, eğer bir rotasyon düşünüyorsa rahat rahat yapabileceği, sakat oyuncularını dinlendirebileceği bir ortam.

Aynı zamanda Türkiye'nin iki numaralı kupası. Eğer Lig'de şampiyon olamıyorsanız bir başka hedef bir başka heyecan, bir başka başarı. Kayıtsız şartsız bir başarı bu. Başladığınız yerden hedefe kadar giden bir takım iseniz, Avrupa'ya da otomatik gitmeye hak kazandığınız için, gerek küçük de olsa maddi, manevi her türlü anlamı olan bir kupa, o yüzden ben çok önemsiyorum lig kadar .

İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN