Maç Sonuçları

Her kulvarda ışıl ışıl

Ligde 5-1’lik Gençlerbirliği galibiyetiyle zirveyi takibini sürdüren Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası’nda da adını 5. tura yazdırdı. Kanarya, Kadıköy’de ağırladığı 2. Lig temsilcisi Sivas Belediyespor karşısına yedek ve genç ağırlıklı kadroyla çıktı. İki kez ağları sarsan Thiam, bir kez de direk engeline takıldı. Sarı-lacivertlilerin diğer golleri Pelkas ve Ademi’den geldi

Giriş: 25 Kasım 2020, Çarşamba 07:01
Fenerbahçe, 4 oyuncusunu Kovid-19 nedeniyle sahaya süremeyen rakibi karşısında üstün bir futbol sergilemesine rağmen maçın ilk bölümünde kaleci Necati Yılmaz'ı aşmakta güçlük çekti. 4 gol yiyen 32 yaşındaki tecrübeli eldiven, buna karşılık 8 kurtarış yaparak daha farklı mağlubiyeti önledi. Thiam 41. dakikada kilidi açan isim oldu. Arkasından goller üst üste geldi. 63. dakikada Pelkas farkı ikiye çıkarken, Thiam 68'de bir kez daha sahne aldı. Bir topu da direkten dönen Senegalli futbolcu gecenin en iyileri arasındaydı. Maçın kapanış golünü ise 73. dakikada Kemal Ademi yaptı.

İMZAYI ATTI 11'DE OYNADI
Fenerbahçe, Sivas Belediyespor maçından bir gün önce iki genç sağ bekiyle profesyonel sözleşme imzaladı. Sarılacivertliler, Karagümrük maçında 1 gol 1 asistlik performansıyla dikkat çeken Serhat Ahmetoğlu ve yine altyapıdan yetişen Uğur Kaan Yıldız ile 3 yıllık mukavele yaptı. 2002 doğumlu Uğur Kaan, Gökhan Gönül ve Nazım Sangare'nin yokluğunda ilk 11'de forma şansı buldu.

THİAM VE ADEMİ SİFTAH YAPTI
Fenerbahçe'nin Kasımpaşa'dan transfer ettiği Mame Thiam, sarılacivertli formayla çıktığı 6. resmi maçında ilk golünü attı. Fenerbahçe'nin diğer siftah yapan futbolcusu ise Ademi oldu. Ademi, 4. maçında golle buluştu.

SAMATTA ÇIKINCA YIKILDI
Fenerbahçe formasıyla ilk maçında 2 gol attıktan sonra sessizliğe gömülen Samatta, dün akşam Sivas Belediyespor karşısında 60. dakikada yerini Ademi'ye bırakınca da büyük üzüntü yaşadı. Yardımcı antrenör Mehmet Yozgatlı, yıldız futbolcuyu teselli etmeye çalıştı.

'SERGEN HOCAYLA TAKIM ARKADAŞIYDIK'
F.Bahçe'nin hocası Erol Bulut, Sivas Belediyespor maçının kendileri için test olduğunu söyledi. Deneyimli çalıştırıcı, Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın, "Saha içinde büyük rekabetimiz var ama dostluk baki" sözlerine de şöyle yanıt verdi: "Sergen hocaya katılıyorum. F.Bahçe'den takım arkadaşıydık. Beşiktaş yeni bir takım kurdu. Son maçlarını kazandılar. Güzel derbi olacak. 3 puan için oynayacağız."

FERDİ: NELER YAPABİLECEĞİMİ GÖSTERDİM
Fenerbahçe'nin genç oyuncusu Ferdi Kadıoğlu, Sivas Belediyespor maçının yıldızları arasındaydı. 64 gün sonra ilk 11'de sahaya çıkan 21 yaşındaki futbolcu, Thiam ve Pelkas'a asist yaparak galibiyette büyük pay sahibi oldu. Ferdi, maçında ardından "Oynayınca neler yapabileceğimi gösterdim" dedi.

PELKAS: BEŞİKTAŞ'A KARŞI YİNE KAZANACAĞIM
Fenerbahçe'nin Yunan futbolcusu Pekas, ikinci yarıda oyunu kontrol ederek farka gittiklerini söyledi. Yıldız oyuncu, Beşiktaş derbisi için de şunları söyledi: "Beşiktaş'a karşı daha önce oynadım ve kazandım. Tekrar kazanmak istiyorum. Pazar günkü maçta tutkumuzu sahaya yansıtacağız."