Maç Sonuçları

Türkiye’nin kupasında final yolu çizildi

Çeyrek finaller 1, 2 ve 3 Mart'ta yapılacak. Yarı final ilk maçları 19, 20 veya 21 Nisan'da, ikinci karşılaşmaları 10, 11 veya 12 Mayıs'ta oynanacak Büyük heyecan uzun yıllardır olduğu gibi yine ATV ve A Spor ekranlarından naklen, şifresiz, HD kalitesiyle futbolseverlerle buluşacak

Giriş: 12 Şubat 2022, Cumartesi 07:00 Güncelleme: 12 Şubat 2022, Cumartesi 08:45
ATV ve A Spor ekranlarından yayınlanan Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turunun tamamlanmasının ardından çeyrek ve yarı final eşleşmeleri dün belli oldu. Turkuvaz Medya Merkezi'nde gerçekleştirilen kura çekimi törenine, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Ali Düşmez, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş, TFF Futbol Hizmetlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik, TFF Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın ile kulüp temsilcileri katıldı.



DÜŞMEZ: TURKUVAZ MEDYA DEVRİM YAPTI
Törende konuşan Ali Düşmez, kupanın güzel ve heyecanlı maçlara sahne olduğunu dile getirdi. Yayıncı kuruluş Turkuvaz Medya ve A Spor ailesine özel teşekkür eden Düşmez, "Böyle çağdaş bir mekanda kuraları çekmek çok keyifli. Çok güzel bir tesis. Yurt dışındaki benzerlerini de gördüm. 11 senedir Türkiye Kupası maçlarını ekranlara taşıyorlar. Bir amatör takımın Süper Lig'de bir takım ile oynadığı maçların yayınlanması bir devrimdi, bunun bilinmesi gerek. Ayrıca kupanın sponsoru Ziraat Bankası'na da teşekkür ederim" dedi.



ÇEYREK FİNALLER TEK YARI FİNALLER ÇİFT MAÇ
KUPADA tek maç eleme usulüne göre oynanacak çeyrek final müsabakaları sonucunda tur atlayan takımlar, çift maç eleme usulüne göre yapılacak yarı finalde mücadele edecek. Organizasyonda çeyrek final müsabakaları 1, 2 ve 3 Mart'ta yapılacak. Yarı final ilk karşılaşmaları 19, 20 veya 21 Nisan'da, ikinci maçları ise 10, 11 veya 12 Mayıs'ta oynanacak. Kupada sezon başında yapılan düzenleme gereği, çift maç usulüne göre oynanacak yarı final müsabakalarında deplasman golü kuralı uygulanmayacak.



NE DEDİLER?
Trabzonspor Başkan Yardımcısı Yalçın
Orhan: Antalyaspor'u en güzel şekilde Trabzon'da misafir etmek istiyoruz. İyi olanın kazandığı, futbolseverlerin keyif alacağı, güzel bir müsabaka olur umarım.
Antalyaspor Proje Müdürü Burcu Zaman: Güzel bir eşleşme oldu. Bizim kulübümüz kupa maçlarında oldukça iddialı. Güzel transferler yaptık. Hak eden kazansın diyorum.
Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Erdoğan: Kayseri sevdiğimiz bir takım.
Sürprizler yapan bir ekip. Umarım aynı sürprizi bize yapmazlar. Başarılar diliyorum Kayserispor Yönetim Kurulu Üyesi Semra Demirer: Hem lige hem Ziraat Türkiye Kupası'na renk katıyoruz. Beşiktaş sevdiğimiz bir kulüp. Bu kupayı müzemize götürmek istiyoruz.
Beşiktaş'a fark atacağız.
Gaziantep FK Başkanı Cevdet Akınal: Bir Anadolu takımıyla eşleştik. İyi oynayan kazansın. Bizim de amacımız kupayı Gaziantep'e getirmek, o yolda ilerleyeceğiz.
Alanyaspor Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel: İnşallah Alanyaspor'u gerekli yerlere taşıyacağız. İki yıl boyunca yarı final ve finalde elendik. İnşallah bu kez öyle olmayacak, sonuca gideceğiz.
Karagümrük İdari Menajeri Yunus Yıldız: Bu seviyede artık rakip seçilmez. Tüm rakiplerimize saygımız var. Kupayı almak için elimizden geleni yapacağız.
Sivasspor Asbaşkanı Serkan Aydın: Her takım aynı şansa sahip. Biz de bu sezon kupayı şehrimize ve taraftarımıza kazandırmak istiyoruz.
Sivasspor tarihine böyle bir kupanın yakışacağını düşünüyoruz.

ANALİZ: MURAT ÖZBOSTAN
Nefis maçlar bizi bekliyor
TÜM
Türkiye'yi kucaklayan kupanın final yolundaki kura çekimini yeni binamızda yaptık. Medyanın amiral gemisi, futbolseverlere harika maçlar izlettirmeye devam edecek.. İşte tespitlerim:
1-TRABZONSPOR bütün kupalara talip. Ligde rekorlar kıra kıra giden bordo-mavililerin galibiyet serisini Antalyaspor bitirmişti. Bu açıdan bakıldığı zaman ilginç bir eşleşme oldu. Tansiyonu yüksek bir maç bizi bekliyor.
2- KAYSERİSPOR 45 dakika 10 kişi oynadığı maçta Fenerbahçe'yi saf dışı bıraktı. İsmail Kartal, "Ne oynadılar ki" diyerek rakibini küçümsemeye çalışsa da 10 kişi kalan sarı-kırmızılılar, hakkıyla bileti almıştı. Şimdi rakip Beşiktaş... Hikmet Karaman büyük maçları seviyor. Ama unutmayalım ki Beşiktaş da finallerin ekibi ve kupanın son şampiyonu.
3- TAM ortada bir maç. Favorisi yok... Erol Bulut, G.Antep'i hem ligde hem kupada yukarı taşıdı. Alanya sık sık hoca değiştirse de Farioli ateşli bir kişilik. Oyun stratejisine çok önem veriyor.
Nefis bir maç bizi bekliyor.
4- RIZA ÇALIMBAY Süper Lig'de inişli çıkışlı gidiyor. Kupayı Avrupa'ya gitmek için istiyor. Volkan Demirel teknik adamlık kariyerinin ilk basamağına final sığdırmak amacında.
Sonucunu kestiremiyorum!


SAMET YÜKSEL