Maç Sonuçları

Bu yol kupaya çıkıyor

Türkiye'nin Atv, A Spor ve A Haber'den şifresiz izlediği Ziraat Türkiye Kupası'nda çekilen kura büyük heyecana sahne oldu ve 8 takımın Antalya'daki finale giden yolu çizildi

Giriş: 03 Şubat 2016, Çarşamba 00:00 Güncelleme: 03 Şubat 2016, Çarşamba 07:02
Süper Lig futbolunu, Anadolu'nun dört bir köşesiyle buluşturan ve 150'den fazla takımın katılımıyla gerçekleştirilen Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek ve yarı final kura çekimi büyük heyecana sahne oldu. 7 Süper Lig takımının yanı sıra 2.Lig ekibi Amed Sportif Faaliyetlerin katıldığı kura çekiminde Diyarbakır ekibi, Fenerbahçe ile eşleşirken, bu eşleşmenin çaprazında Beşiktaş ile Torku Konyaspor karşı karşıya gelecek. İki eşleşmenin galibi yarı finalde oynarken, diğer tarafta ise Akhisar Belediyespor ile Galatasaray, Medipol Başakşehir ile Çaykur Rizespor mücadele verecek.

İLK MAÇLAR 9-10-11 ŞUBAT'TA
Çeyrek final karşılaşmaları 9, 10, 11 Şubat ve 1,2,3 Mart tarihlerinde, yarı final karşılaşmaları ise 19, 20, 21 Nisan ile 10, 11,12 Mayıs'ta oynanacak. Dört maçlık maratondan başarıyla çıkan iki takım ise Antalya'daki finalde boy gösterecek. Statü gereği kupa şampiyonu Avrupa Ligi'ne doğrudan katılım hakkı elde ederek önemli bir gelir kapısını aralıyor.

KUPANIN DEĞERİ 3 MİLYON 740 BİN €
54 takıma katılım bedeli olarak 26'şar bin 200 dolar ödendi.
Grup aşamasında 32 takıma katılım bedeli olarak 40'ar bin dolar ödendi.
Grup aşamasında galibiyete 40 bin dolar, beraberliğe 20 bin dolar ödendi.
Son 16 turunda kulüp başı 50 bin dolar katılım bedeli, galibiyete ise 100 bin dolar başarı primi verildi.
Çeyrek finalist 8 takıma kulüp başı 100 bin dolar, galibiyete 150 bin dolar, beraberliğe 75 bin dolar ödenecek.
Yarı finale kalacak 4 takıma kulüp başı 150 bin dolar, galip gelene 200 bin, berabere kalana 100 bin dolar ödenecek.
Kupa şampiyonu takıma 2 milyon 525 bin dolar, finalist takıma da 1 milyon 135 bin dolar başarı ödülü bulunuyor.

DİYARBAKIR'DA SEYİRCİ YOK
Fenerbahçe'nin kupada rakibi olan Amed Sportif, sarı-lacivertlilerle oynayacağı kupa maçını seyircisiz oynayacak. TFF'den yapılan açıklama şöyle: "Amed Sportif Faaliyetler kulübünün, 28 Ocak'ta Medipol Başakşehir müsabakasında taraftarlarınca ideolojik propaganda yapılması nedeniyle 1 maç seyircisiz oynamasına karar verilmiştir." Amed Sportif ise cezanın kaldırılması için bugün Tahkim Kurulu'na başvuracak.

TURKUVAZ MEDYA GRUBU'NA TEŞEKKÜR
TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı: "25 Mayıs'ta oynanacak finale çok yaklaştık. 81 ilde 159 takımla başlayan kupada, geriye 8 takım kaldı. Ziraat Türkiye Kupası, TFF için çok önemli ve özel bir kupa. Bu kupada Türk futbolunda benzeri olmayan eşleşmelerin ve sürpriz sonuçların yaşandığına tanık olduk. İsteğimiz, kupadaki heyecanın artarak sü-r mesi. Ziraat Türkiye Kupası'nda 140'ın üzerinde maçı canlı yayınlayan, yayıncı kuruluş Turkuvaz Medya Grubu'na ayrıca teşekkür ediyor, tüm takımlara başarılar diliyorum.'' Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi: "Yarı finalde Fenerbahçe ihtimali var, umarım önce Torku Konya sonra Fenerbahçe engelini aşar ve kupanın sahibi oluruz. Final i oynamayı arzu ediyoruz. İnanıyoruz ki böyle olacak." Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün: "Akhisar ile bir sezonda toplam 6 maça ulaşacağız. Son 2 senenin şamp-i yonu olarak Antalya'da yine kupayı kazanmayı istiyoruz. Akhisar Belediye Teknik Direktörü Cihat Arslan: "Ligde şampiyonluk grubunun uzağında kalan rakibimizle çok zorlu 2 karşılaşma oynayacağız ama pes etmeye niyetimiz yok." Çaykur Rize Teknik Direktörü Hikmet Karaman: "Rakibimiz Medipol Başakşehir çok iyi bir takım. Ligde onlarla kalitesi yüksek, iyi bir maç oynamıştık. Yoğun bir fikstürümüz var, en iyi sonuçları almaya çalışacağız." Amed Sportif Faaliyetler Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Yeşil: "Fenerbahçe karşılaşmaları tabii ki çok zor geçecek. İyi olan, turu hak eden takım kazansın. Biz gücümüzü de haddimizi de biliyoruz. Umarım başarılı oluruz."

SABAH YAZARLARI EŞLEŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ

ÖMER ÜRÜNDÜL: Doğal olarak seri başı takımlar bu eşleşmelerde favori. Ama unutmamak lazım, yalnız bizde değil, Avrupa'nın birçok yerinde en büyük sürprizler kupalarda olur. Bu yüzden her şey sahada belli olacak. Fakat bu eşleşmelerde favoriler kazanırsa, yarı finalde Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın karşılaşacağı bir derbi izleme ihtimalimiz çok yüksek.

METİN TEKİN: Üç Büyükler ve Başakşehir seri başı oldukları için avantajlılardı. Ama Amedspor ile eşleşen Fenerbahçe'nin, lig seviyeleri göz önüne alındığında en avantajlı takım olduğu ortada. Diğer eşleşmelere baktığımızda ise kupa mantığında zorlu mücadeleler... Hiç kolay turlar değil bunlar.

GÜRCAN BİLGİÇ: Kupada hikayesi olan iki takımın; Fenerbahçe ve Amed'in eşleşmesi enteresan oldu. Bir tanesi yıllarca kupayı kazanamamış, hatta her sezon kupanın bir numaralı sorusu olmuştu. Amed ise 2. Lig ekibi olarak çok zor bir yolculukta hak ettiği ödülü alıyor. Başka bir heyecan yaşatacaklar. Beşiktaş-Konya eşleşmesi final havasında geçer. Galatasaray ve Başakşehir ise rakiplerine göre favori. Çok sert ve tadından yenmeyecek 8 maç izleyeceğiz.

LEVENT TÜZEMEN: Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş şanslı kura çekti. Özellikle Galatasaray, grupta iki defa karşılaştığı Akhisar ile ilgili derin bilgiye sahip. Bu maçları kazandığı için rakibin eksi ve artılarını biliyor. Başakşehir-Çaykur Rize, Torku Konya-Beşiktaş maçları taktiksel olarak önemli olacak. Özellikle Beşiktaş hariç üç takım, kompakt futbolu iyi oynuyor ve pozisyon vermiyor. Amed Sportif Faaliyetler-Fenerbahçe maçı stratejik açıdan önem taşıyor. Fenerbahçe favori ama ilk maça Pereira acaba ideal kadro ile mi gider?

YARI FİNALLER

M.Başakşehir-Çaykur Rize
Akhisar-Galatasaray
Beşiktaş-Torku Konya
Amed SF-Fenerbahçe