Maç Sonuçları

Şanlıurfa'ya gideriz

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Salı günü Fenerbahçe'yi ağırlayacak olan Amed Sportif Faaliyetler, federasyondan "Diyarbakır değil, Şanlıurfa'da oynarsak tribünde seyircimizi isteriz" talebinde bulunacak

Giriş: 04 Şubat 2016, Perşembe 00:00 Güncelleme: 04 Şubat 2016, Perşembe 07:44
Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde 9 Şubat Salı günü oynanacak Amed-Fenerbahçe maçının yeri konusunda belirsizlik sürüyor. Diyarbakır temsilcisinin Başkanı Ali Karakaş, "Biz istiyoruz ki bu maç seyircili bir şekilde Diyarbakır'da oynansın. Ama Şanlıurfa'da oynanmasıyla ilgili bir görüş de var güvenlik açısından... Şanlıurfa'da olması durumunda yine bizim talebimiz maçın seyircili oynanmasıdır. Seyirciyi bu maçı seyretmekten mahrum etmemek lazım diye düşünüyorum. Federasyonla iletişim içindeyiz. Duyarlı bir karşılık bekliyoruz" dedi.

GÖRÜŞME 14.00'TE
Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Başkanı Ali Karakaş bugün saat 14.00'te TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve yöneticilerle bir görüşme yapacak. Karakaş, Fenerbahçe maçını tarafsız sahada oynamaları halinde aldıkları 1 maç seyircisiz oynama cezasının geçerli olmamasını talep edecek.

TFF'DEN CEZA AÇIKLAMASI!..
Futbol Federasyonu, Başakşehir-Amed maçında yaşanan olaylar nedeniyle Diyarbakır ekibine verdiği 1 maç seyircisiz oynama cezasının zamanlamasının tartışmalara neden olması nedeniyle bir açıklama yaptı: "Söz konusu ceza, Barikat burada dimdik ayakta..., Her yer Sur, her yer direniş... Her yer Cizre, her yer direniş..., Çocuklar ölmesin maça gelsin... sloganları nedeniyle verilmiştir ve cezaya neden olan olaylar Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında gerçekleştiği için Futbol Disiplin Talimatı'nın 99/4 maddesi gereği yine kupa müsabakasında uygulanacaktır. TFF Hukuk Müşavirliği, 28 Ocak'ta oynanan müsabakayla ilgili sevkini 29 Ocak'ta yapmış ve PFDK sevkten sonraki ilk rutin toplantısında kararı almıştır. Liglerimizde sevklerin Salı, kupada Cuma günleri yapıldığını, PFDK'nın Salı ve Perşembe günleri toplandığını belirtmek isteriz."