Maç Sonuçları

Düello

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finalin ilk maçı nefesleri kesti... A Haber'den canlı yayınlanan karşılaşmanın kazananı yoktu ama karşılıklı 6 gol vardı

Giriş: 10 Şubat 2016, Çarşamba 00:00 Güncelleme: 10 Şubat 2016, Çarşamba 17:31
Fenerbahçe, Diyarbakır'a maç sabahı geldi. 10.40'ta şehre inen sarı-lacivertlileri, Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Demir, Amed Spor yöneticileri ve kadın futbolcular tarafından çiçeklerle karşıladı. Takım havalimanından direkt stadın yolunu tutarken F.Bahçe'yi taşıyan Öz Diyarbakır firmasına ait otobüsün plakasının 21 FB 705 olması dikkat çeken bir detaydı. Stat çevresinde 600, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüslerin geçtiği güzergahlarda 400 olmak üzere bin polis karşılaşmanın güven içinde oynanması için yoğun mesai harcadı. Diyarbakır halkı da yol boyunca Fenerbahçe'yi taşıyan otobüse sevgi gösterisinde bulundu. Maçın seyircisiz olması belki de 6.5 yıl sonra Fenerbahçe'yi görecek olan Diyarbakırlılar'ın içinde ukde kaldı. Stat çevresine güvenlik gerekçesiyle 200 metreden fazla yaklaştırılmayan 2-3 bin taraftar, güvenlik çemberinin dışında hem kendi takımlarını hem de Fenerbahçe'yi alkışladı. Şehirdeki heyecan maça da yansıdı... Kazanan yoktu ama maçta karşılıklı 6 gol vardı. Tur, 1-2-3 Mart'ta Kadıköy'deki rövanşa kaldı.

ÖNCE PROTESTO SONRA JEST
Amedsporlu futbolcular, TFF'nin verdiği seyircisiz oynama cezasını saha içinde durarak protesto etti. İlk düdük çaldıktan sonra F.Bahçeli futbolcular, kendi arasında paslaşırken Amedsporlular hareketsiz kalarak protokol tribününün olduğu tarafa döndü. Yöneticileri de 27 saniye süren bu duruşa alkışlarla destek verdi. F.Bahçeli futbolcular, topu taca atarak oyunun durmasını sağladı. Ev sahibi ekibin oyuncuları bu jeste karşılıksız kalmadı. Kullanılan taç atışında meşin yuvarlak tekrar Fenerbahçeli futbolculara teslim edildi.

TEŞEKKÜRLER DİYARBAKIR
Fenerbahçe 3-3 biten Amed maçının ardından İstanbul'a dönerken kulüp sitesinden bir teşekkür mesajı yayımladı. Sarı-lacivertliler şu ifadeleri kullandı: "Takımımıza ve kafilemize gösterilen misafirperverlikten ötürü, Amed Sportif Faaliyetler Kulübü'ne, tüm kamu ve resmi görevlilere, güvenlik güçlerine ve Diyarbakır halkına teşekkür ederiz."