Maç Sonuçları

Adı üstünde derbi

“Bu derbi için ekstra motivasyona gerek yok... F.Bahçe ligin favorisiydi ama şampiyonluğu kaçırdı”

Giriş: 25 Mayıs 2016, Çarşamba 00:00 Güncelleme: 26 Mayıs 2016, Perşembe 10:31
SABAH SPOR YAZARLARI, ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİNİ MERCEK ALTINA ALDI
İŞTE İKİNCİ GÜNÜN KRİTİK SORULARI VE YAPILAN YORUMLAR

2. SORU: Galatasaray, Avrupa cezasını çekmek için kazanmak zorunda. Bu takımda baskı yaratır mı?
3. SORU: Avrupa ve ligde eli boş kalan Fenerbahçe'nin son ümidi kupa. Final, Pereira'nın geleceğini etkiler mi?

Bütün yılın günahı sevaba dönüşecek
2-G.Saraylı oyuncuların kaybedecek bir şeyi yok. Zihinsel ve fiziksel açıdan bütün yılın günahını kupayı kazandıklarında sevaba çevireceklerini biliyorlar. 70 milyon Euro'luk kadrosuyla F.Bahçe ligin peşin favorisiydi ama şampiyonluğu kaçırdı. Çoğu oyuncu üzerinde ciddi bir baskı var. Özellikle sözleşmeleri biten oyuncuların kafalarında soru işaretleri var. F.Bahçeli futbolcuların, "Biz bu kupa kazanalım" motivasyonunda olacaklarını çok net düşünmüyorum. Aksine Galatasaraylı oyuncular daha istekli, daha motive olacaktır. Özellikle Muslera'nın Copa America'ya geç gitmek için kendi federasyonunu ikna etmesi, Galatasaraylılar'ın bu kupayı ne kadar çok istediğini bize gösteriyor.
3-F.Bahçe'nin Pereira kararı tamamen UEFA kriterlerine göre şekillenecektir. Çünkü F.Bahçe'nin uç noktalarda transfer yapmasına imkan yok. Ya eldekilerle anlaşacaklar ya da Nani-Van Persie gibi yıldızları satıp gelecek parayla yeni bir takım yaratacaklar. Pereira, F.Bahçe'nin geleceğinde olmaması gereken bir teknik adam. Çünkü çalıştırdığı F.Bahçe'yi takım yapamadı. Bunun için kupanın sonucu ne olursa olsun, Pereira'nın kalmasına etken olmaz. Yani Portekizli hoca yolcu.

Ömer Üründül

F.Bahçe yenilirse Pereira kalamaz

2-Hem baskı yaratır hem motivasyon sağlar. Galatasaray'da Hollandalı teknik direktör Jan Olde Riekerink zamanında tek önemli artı var, o da fiziki kondisyondaki gelişme.
3-Tabii ki etkiler. Fenerbahçe kazansa dahi Pereira mutlaka devam edecek diye düşünmüyorum. Ama devam etme şansı var. Ancak kaybederse bu şansı yok.

İskender Günen

Artık bu son şans baskı kaçınılmaz


2-Galatasaray'ın Avrupa cezasını tamamlaması için bu son şans ama bu tür maçlarda her iki takım için de baskı olur.
3-Sezon başı yapılan transferleri göz önüne getirdiğimizde F.Bahçe'nin diğer şampiyonluktaki rakiplerine göre çok daha avantajlı olduğu herkes tarafından dile getirildi. Ama gelinen nokta doğaldır ki büyük bir hayal kırıklığı. Eğer kupada da istenilen sonuç gerçekleşmezse teknik adamın da takımda kalması zorlaşacaktır.

Ahmet Çakar

F.Bahçe'de oklar Başkan'a döner


2-Her iki takım da maça büyük baskı altında çıkacak. G.Saray kazanamazsa Avrupa cezası en az 2 yıla çıkmış olacak. F.Bahçe kazanamazsa Aziz Yıldırım yönetimi daha da tartışılır hale gelecek.
3-Yönetim maddi nedenlerden dolayı Pereira ile devam etmek zorunda kaldığını hissediyor. Pereira'nın kovulması demek 3 milyon Euro tazminat, ayrıca yeni gelecek olan hocaya ödenecek miktarların toplamı demek. Fenerbahçe kaybettiğinde Pereira ile devam kararını camiaya kabul ettirebilmek ve 20 milyonluk camiayı mutlu etmek bir hayli güçleşir.

Gürcan Bilgiç

Klasik yorum; ligin ağabeyi belli olacak

2-Bu derbi için ekstra bir motivasyona gerek yok. Zaten kendi içinde oyuncular kazanmak zorunda olduklarını biliyorlar. Sonuçta kupa olması veya başka hedefler taşıması ikincil alternatifler. İki oyuncu grubu da taraftarlarına bu galibiyeti borçlu. Bu sezon iki maç da berabere bitti. Final maçının klasik yorumu, "Ligin ağabeyinin belli olacak' olmasıdır.
3-Teknik adam için kararın verildiğini düşünüyorum. Bütün bir sezonu yetersizlik ile geçiren birisinin, bir kupa kazanıp, birinci sınıf olması mümkünse, geçmişte kupa alan tüm teknik direktörlere haksızlık yapmışız demektir. Bazı yöneticilerin Pareira'nın kalması için Başkan'a telkinde bulunduklarını da duydum. Eğer doğruysa, hocayla birlikte onları da değiştirsin.

Metin Tekin

Kazanma isteği hedeften önemli

2-Bunun sonunda kupa olsa da Avrupa cezası dolacak olsa da veya hiç hedefsiz bir maç bile olsa derbi farklıdır. Bu öyle bir rekabet ki bu maçın adının Galatasaray- Fenerbahçe olması, kazanma isteği ve hırsı için yeterlidir. Sadece birbirlerini yenme isteği her şeyden önde olan bir maçtır bu. .
3-Pereira eğer kupayı da kaybederse hepsi tekrar masaya konur. Ondan sonra bir kez daha değerlendirilir. Çünkü Pereira'nın kalmasını sağlayacak elde hiçbir futbol donesi bulamazsınız. Kazanmanın değil ama kaybedişin kararda daha etkili olabileceğini düşünüyorum özetle.