Maç Sonuçları

Türkiye Kupası’nda kura heyecanı

ATV, A Spor ve A Haber’in şifresiz ve HD yayınlarla futbolseverlerle buluşturduğu Türkiye Kupası’nda üçüncü eleme turu eşleşmeleri bugün belli oluyor

Giriş: 28 Eylül 2016, Çarşamba 00:00 Güncelleme: 28 Eylül 2016, Çarşamba 00:57
ATV, A Spor ve A Haber ekranları üzerinden futbolseverler ile buluşan Ziraat Türkiye Kupası'nda üçüncü eleme turu eşleşmeleri bugün belli oluyor. Ziraat Türkiye Kupası'nda geçen sezon finalde Fenerbahçe'yi yenerek mutlu sona ulaşan Galatasaray'ın yanı sıra ikinci eleme turunu başarı ile geçen Trabzonspor ve Bursaspor gibi devlerin de seribaşı olacağı kura çekimi, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Beykoz-Riva'daki idari merkezinde bulunan Orhan Saka Salonu'nda gerçekleştirilecek. Kura çekimi saat 14.00'te başlayacak.

KUPA BEYİ STARTI VERİYOR
Ziraat Türkiye Kupası'nı son üç sezon müzesine götüren Galatasaray, bu sezon serüvenine üçüncü eleme turundan başlıyor. Sarı-kırmızılı ekip, bugün eşleceği rakibini tek maç eleme usülü oynanacak karşılaşmada aşmayı başardığı takdirde adını grup aşamasına yazdıracak.

A SPOR YAYINLAYACAK
A SPOR'dan naklen yayınlanacak Ziraat Türkiye Kupası üçüncü eleme turu kura çekimine toplam 54 takım katılacak. Geçen sezon Süper Lig'i 6 ile 10'uncu sıra arasında bitiren Galatasaray, Kasımpaşa, Akhisar Belediye, Antalyaspor ve Gençlerbirliği, kupa serüvenine bu turdan başlıyor. 54 takımın lig lig dağılımı ise şöyle: Süper Lig'den 10, TFF 1. Lig'den 12, Spor Toto 2. Lig'den 21, Spor Toto 3. Lig'den 10 ve Bölgesel Amatör Lig'den 1 takım. Tek maç eleme usulüne göre 25, 26 ve 27 Ekim'de yapılacak üçüncü tur maçları sonucunda 27 takım grup aşamasına kalacak. Geçen sezon Süper Lig'i ilk 5'te tamamlayan takımların da doğrudan katılımıyla 32 ekip, 8 grupta mücadele etme hakkı kazanacak.