Ersoy Dede

Ersoy Dede

17 Şubat 2018, Cumartesi

Gazetecilikten Tutuklanmadılar!

Nedim Şener için bu manşeti atmıştı Ahmet Altan.. Gazetecilikten Tutuklanmadılar.. Ne hazin değil mi?.. Gün geldi, bu manşetin gölgesinde bir yargı kararını tartışıyoruz.. Ahmet Altan ve arkadaşları memlekette 'darbe yapacaklardı ama Hocaefendi sağolsun önledi' palavrasıyla kaç hayat söndürdüler hatırlayan var mı?.. Bugün Altan Biraderler ve Nazlı Ilıcak ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum oldular.. Elbette bu karar, bir içtihada yol açması riski nedeniyle tartışılır. Yani bu karara bakarak işgüzar bir hakim de bambaşka bir takım televizyon mülakatlarından, köşe yazılarından bu tip kararlar vermeye kalkarsa memlekette kaos olur.. Bunu anlayabiliyorum. Ama Ilıcak ve Altan Biraderler'in bu ülkeye verdikleri zararı da düşünüyor musunuz?.. Tuğamiral Cem Aziz Çakmak, Hasdal'da gelinlikle karşısında gördüğü kızına bakıp göz yaşı dökerken, FETÖ medyası, ".. bizden rövanş alacakmış.." diye haberler yazarak içeriden hiç çıkmamasını sağlayacak deliller üretmekle meşguldü.. Ahmet Altan'ın, örgütün kasası olarak tanıttığı Kuddusi Okkır herkesin gözü önünde eriyip gitti.. "Mermiye kafa attı, intihara zorlandı, yoksa öldürüldü mü?.." dedikleri Ali Tatar'ın intiharı mesela.. Kaşif Kozinoğlu'nun, İlhan Selçuk'un, Türkan Saylan'ın, Uçkun Geray'ın, Ersin Aydın'ın, Berk Erden'in, Ali Tatar'ın ve Murat Özenalp'in katili kim?. Mesela Mustafa Balbay.. Ahmet Altan'ın başında olduğu Taraf karargahında pişirilen kumpasla mahkum oldu.. Şimdi genel başkanının meydanlarda alkışlattığı Altan'ın aldığı ceza için ne düşünüyor, merak ediyorum.. Ya da CHP'nin iki numaralı koltuğuna oturan Tuncay Özkan.. Kamuoyu Tuncay Özkan'ın tutuklanması gerektiğini (!) ilk kez Nazlı Ilıcak'ın satırlarından öğrenmişti.. Daha hakkında hiç bir şey yokken Nazlı Ilıcak şöyle yazmıştı; "… Tuncay Özkan'ın, Mesut Yılmaz, Turgut Yılmaz, Adil Serdar Saçan ve eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'la irtibatını biliyoruz. Hatta, Mehmet Emin Karamehmet, 2002 seçimlerinden sonra, iktidar değişince, Tuncay Özkan'ın Medya Grup Başkanlığı'na son vermiş, Özkan da onu, Jandarma'ya şikâyet etmişti. Jandarma İstihbarat Başkanı Levent Ersöz (şimdi Ergenekon davasından aranıyor) Mehmet Emin Karamehmet'i makama davet edip, Şener Eruygur'un yardımlarına mukabil, Tuncay Özkan'ı görevden almak suretiyle vefasızlık gösterdiğini, iş adamına, komutanın bir sitemi olarak nakletmişti.

Ardından da, Tuncay Özkan ile bir araya gelerek, Karamehmet'in tavrını değerlendirmişlerdi. Ayrıca, 22 Temmuz seçimleri öncesi, laiklik mitinglerinde, Özkan en ön sıralardaydı. Bu mitinglerin organizasyonuna Şener Eruygur'un katkısı biliniyor.

Ergenekon'un içinde veya dışında, bilerek veya bilmeyerek bütün bu kişilerin birtakım karışık meselelere bulaştığı ortada…." Tek bir paragraf yazıyla kaç kişiyi birden infaz etmişti Nazlı Ilıcak.. Şimdi Özkan ne düşünüyor acaba bu kararlarla ilgili olarak.. Ahmet Altan, her hakim önüne çıkışında hükümeti suçladı.. '..Sıradağlar gibisin Erdoğan..' dediği Cumhurbaşkanı için, bugün akla hayale gelmeyecek suçlamalar yapıyor.. Peki aralarında 15 Temmuz'un da olduğu, her tarafı sapır sapır dökülen Ergenekon, Balyoz kumpaslarının da olduğu onlarca FETÖ operasyonunda kendilerini gönüllü olarak bu yapıya kullandıran bu adamların, FETÖ'ye söyleyecekleri tek sözleri yok mu?.. Mesela Ahmet Altan, hiç ellerinin arasına başını alıp öz eleştiri yapıyor mu, daha hiç adı sanı duyulmamış, kimsenin tanımadığı onlarca FETÖ'cü ismi gazetesinde otorite gibi pazarlamasını kim istedi?.. Hatırlayın bir.. Hafızalarınızı yoklayın.. Dün adını hiç bilmediğimiz, Önder Aytaç gibi, Emre Uslu gibi, Sivilay Abla falan gibi adamları Ahmet Altan nereden buldu da bir araya getirdi?.. FETÖ örgütü elebaşı Fethullah Gülen'in, Çetin Altan'ın vefatında verdiği ilanda; birer 'cesaret timsali' olarak kendilerinden bahsetmesine, neden 'ne münasebet' demedi?.. Yargılandığı şunca süre boyunca 10 defa Erdoğan'a veryansın ederken bir defa da ilaç için kendisini bu duruma sürükleyen Hoca kılıklı örgüt elebaşına neden tek laf söylemez Altan'lar.. Nazlı Ilıcak, 'ben geç fark ettim' diyor.. Bülent Arınç'la aynı gün fark etmişler.. Olabilir.. Fakat Altan'lar hâlâ mı fark etmedi?.. Artık geç midir yoksa vakti var mıdır bilmem ama, belki de itirafçı olsa ve "Taraf'ı kim hangi sermayeyle kurdu"dan başlayarak Can Erzincan'a kadar gelen süre içinde FETÖ medya yapılanmasını anlatsa ya.. Ama yok.. Erdoğan'a yüklenmek daha kolay demek ki..

SON DAKİKA