YAZARLAR

01 Ekim 2013, Salı
İDO’dan Yanıt
ERAY ÖZGÜR İDO'dan Yanıt
Yazarın Tüm Yazıları
Öncelikle Türkiye'nin en önemli ulaşım şirketlerinden biri olan İDO'nun basını yakından takip edip konuyla alakadar olması olumlu. Emel Hanım, Bandırma-Yenikapı hattında çalışan Turgut Özal ve Adnan Menderes feribotlarından çocuk oyun sahalarının geçtiğimiz yıl yenilendiğini ve bu yenilenme esnasında AB ve ABD standartlarına uygun materyaller kullanıldığını iletti. Ayrıca sözünü ettiğim ve sivri uçlu bölümler dediğim kelepçelerin de kaplandığını bildirdi. İDO'ya teşekkür ediyorum. Kısa bir sürede en azından bir adım attılar. Ancak ben hala bunun yeterli olduğunu düşünmüyorum. AVM'lerde gördüğümüz oyun alanlarındaki gibi sünger kaplamalarla feribotlardaki sütunlar kaplanırsa oyun alanları çocuklarımız için çok daha güvenli bir hale gelecek. Eminim ki İDO bu olayı küçük bir rötuş yerine kendine yakışan, kapsamlı bir değişiklikle kotaracaktır.
HİNDİSTAN'DA START-STOP
Bir ülke petrolde dışa bağımlı olduğunda hem akaryakıt fiyatları yüksek olur, hem de cari açık artar. Hindistan da petrolde dışa bağımlı ülkelerden biri. 1.2 milyar civarındaki nüfusuyla Çin'den sonra gezegenin en kalabalık ülkesi olan Hindistan'da, petrol tüketimini azaltıp hem çevreyi koruyup hem de tasarruf yapmak için trafikteki araçların kırmızı ışıkta beklerken motorlarını stop etmeleri konusunda bir kampanya başlatılmış. Hindistan bu yolla yılda 5 Milyar Dolar civarında bir tasarruf hedefliyor.
SAĞ GÖSTERİP SOL VURDU
Geçtiğimiz hafta Brezilyalı bir milyarderin firavunları örnek alarak öldükten sonraki hayatta kullanmak üzere Bentley'ini gömmek istediği haberi yayıldı. Ben de ilk başta Chiquinho Scarpa'ya kendi reklamını viral yoldan yapmak isteyen bir zengin gözüyle baktım. Ancak işin aslı sonra bir basın toplantısıyla ortaya çıktı. Brezilya'daki "Organ Bağışı Haftası"na dikkat çekmek isteyen Scarpa'nın "Bir Bentley'den çok daha değerli bir şeyi, organlarınızı toprağın altına görmek absürt." sloganı çok etkileyici.
SON DAKİKA