YAZARLAR

16 Aralık 2013, Pazartesi
Corvette Alacağız Derken...
KORAY KODAL Corvette Alacağız Derken...
Yazarın Tüm Yazıları

Bu yüzden Chevrolet'in Corvette ve Camaro'yu Türkiye'ye getirmesinin ne kadar doğru olduğunu savunuyordum. Derken adamlar benim gibi çok uzun vadeli hayal kuran fakirleri umutsuzluğa düşürdü. Ama giderayak da bir gönül alma operasyonuyla, araç fiyatlarını yeniden düzenledi. Keşke en başında buna benzer fiyatlarla satılsaydı da Avrupa'nın en çok satan markası olsaydı.

CHEVROLET FIRSATI


Chevrolet'nin Avrupa pazarından çekilmesine Türk tüketicisi de çok üzüldü. Hem yeni otomobil siparişi verip bekleyenler, hem Chevrolet hayali kuranlar, hem de zaten Chevrolet sahibi olup da aracının değerinin, servis kalitesinin düşeceğini düşünenler oldu.

Chevrolet'e yatırım yapan bayiler de cabası.

Chevrolet giderayak neredeyse 20 bin TL'ye ulaşan fiyatlarla tüm modellerinde indirime gitti. Ellerindeki tüm modelleri çıkartmak için. Kısa bir araştırma sonrasında 22.000 TL'ye satılan 1.2 lt'lik Spark modeli için kuyruk yazıldığını bile öğrendim. Cruze modelinin başlangıç fiyatı ise küçük sınıf fiyatlarından bile cazip. En çok sorulan soru ise Avrupa pazarından çekilen bir markanın otomobili alınır mı?
Alınır. Chevrolet'in GM bünyesinde olduğu, birçok parçasının Opel ile ortak olduğu, Opel'in de Türkiye'de bu kadar güçlü olduğu düşünülürse, Chevrolet'nin kaderi Rover gibi olmayacaktır.

10 yıl boyunca servis hizmeti vermek zorunda olması da bir diğer güvence.

Ben inanıyorum ki, Chevrolet yönetimi 3-5 yıla fikrini değiştirip, Avrupa pazarına çok daha güçlü bir yatırımla tekrar dönecektir. Bu kadar çok otomobilin satıldığı, Türkiye gibi "doymamış" otomobil pazarlarındaki fırsattan bu kadar çabuk vazgeçmeyeceklerdir. Şimdilik ellerinde rekabette öne çıkacak modeller olmaya bilir. Yeni ortaklıklar, yeni projelerle Chevrolet markası belki biraz imaj kaybıyla tekrar oyunda olacaktır.

SON DAKİKA