kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Siyasetçilerden "Provokasyonlara dikkat" çağrısı
CHP'den sağduyu çağrısı
Türk Bayrağı'na saldırı
"3 bombacı yakalandı"
Hizb-ut Tahrir üyesi 8 kişi gözaltına alındı
Orgeneral Sarıışık: "Provokasyonlar var"

Siyasetçilerden "Provokasyonlara dikkat" çağrısı

Siyasetçilerden son zamanlarda artan eylemler ile ilgili olarak açıklama geldi. TBMM Başkanı Bülent Arınç, eylemlerin hedefinin "Türkiye'nin önünü kesmek olduğunu" açıkladı. Arınç vatandaşları Cami avlusunda hilafet isteyenlere ve terör örgütü yandaşlarının yaptığı eylemler konusunda uyardı.

PROVOKATİF EYLEMLER

Arınç, terör örgütü yandaşlarının dün gerçekleştirdikleri eylemlerle ilgili bir soruya karşılık, ''Çok üzüntü verici olaylardır.Terör örgütü ile doğrudan bağlantılı olduğunu düşündüğüm veya terör örgütünün sözde liderine
bağlılık gösterme sevdasındaki bir avuç insan, Türkiye'nin huzurunu kaçırmaktadır. Türkiye'nin rahatını ve Türkiye'nin geleceğe olan güvenini sarsmaya çalışmaktadır'' dedi. Türkiye'de, terör örgütü, terör örgütünün yandaşları ve terör örgütünün propagandasına yönelik çalışmaların artık iyice terk edildiğini ve örgütün izole edilme durumuyla karşı karşıya kaldığını ifade eden Arınç, şöyle konuştu:

''Halktan hiçbir destek yoktur. Artık yurtiçinde ve yurtdışında desteklerini tek tek kaybetmiştir ve ortada cas cavlak kalmıştır. Onunismini, onun amacını, onun sözde liderini hala gündemde tutmaya yönelik çabalar olarak bunları görüyorum. Güvenlik güçlerimizin olayları çatışma çıkmadan sona erdirme yolundaki çabalarını takdirle karşılıyorum. Ama bu terör örgütüne propaganda amaçlı gösteriler hem cana karşı, insanımıza karşı, hem mala karşı, hem kamu malına karşı zarar verecek boyutlara ulaşmamalıdır. Güvenlik güçlerimiz bunun tedbirini almalıdır. Bu sadece Gemlik'le, sadece İstanbul'la, sadece Ankara ile de sınırlı değildir. Bir avuç insan veya bir avuç insandan biraz daha fazla insan sadece bu örgütün sesini veya varlığını hala kanıtlamaya çalışmaktadır. Ama yalnız kalmışlardır, terk edilmişlerdir. halkımız bunları sevmemekte, beğenmemekte ve istememektedir.''

Bu olayların AB yolunda bir engel çıkartmaya yönelik provokatif eylemler olduğu yönünde iddialar bulunduğunu kaydeden Arınç, bu iddiaların araştırılması gerektiğini söyledi.

CAMİ AVLUSUNDAKİ EYLEM

Bu davranışları sadece PKK eylemleri olarak görmemek gerektiğini anlatan Arınç, ''Bundan birkaç gün evvel bir cami avlusunda bir avuç insanın önlerinde çocuklar ve kadınlar da olduğu halde hiç hoşa gitmeyen bir eylemde bulunmaları da bunlardan bir tanesidir'' dedi.

Şüphesiz Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Teşkilatı'nın bu eylemiyapanlar ve amaçları konusunda bilgi sahibi olduğunu veya ciddi bir araştırma yapmakta olduğunu kaydeden Arınç, şöyle devam etti:

''Ben bütün bu olayları Türkiye'nin önünü kesme girişimleri olarak, halkı da işin içerisine çekme eylemleri olarak görüyorum. Ama her türlü eyleme karşı halk fevkalade dikkatlidir. Bunlara katılmamaktadır ve bunları tek başına terk etme durumu içerisindedir, bu da sevindiricidir. Bu olaylar önlenecektir. Bu olaylardan dolayı Türkiye'nin gelişmesi, büyümesi ve çağdaşlaşma hedefine varmasına hiçbir engel kalmayacaktır.''

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ


''AK Parti'nin, Cumhurbaşkanı adayının Devlet Bakanı Mehmet Aydın olduğu'' yönündeki haberlerin sorulması üzerine de Arınç, ''Hiçbir şeysöylemeyeceğim. Bu, bugünle ilgili bir olay değil. Daha önümüzde bildiğiniz gibi iki yıl kadar bir zaman var. Zamanı geldiğinde TBMM halkımıza layık bir cumhurbaşkanını mutlaka seçecektir. Ve cumhurbaşkanlığına layık, Meclisimizin içerisinde onlarca aday bulunmaktadır. Eminim, o gün yaklaştıkca adaylarımız da sizlere kendilerini tanıtacaklardır'' yanıtını verdi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Van'da izinsiz gösteri: 3 polis yaralandı
 Erdoğan: "Muhasebe yapmalıyız"
 Ürdün Kralı Ankara'da temaslarda bulundu
 'Beyaz Türk' eleştirisi
 Çiçek'in kızı evlendi
 Rum yönetimi yeni manevra peşinde
YAVUZ DONAT
Kayıt dışı kadınlar ve Kardelenler...
Siirt'in Kurtalan...
Harbi rockçı asla yılmaz
Rock'n Coke'un ikinci ve son gününde de yağmur hızını kesmedi...
Ayasofya, basın dünyasını ağırladı
SABAH'ın sponsor olduğu 'Babıali Şenliği'nde gazeteciler okurlarla...
Korkaklar silah taşır
Korkaklar silah taşır
Umut Vakfı Kurucusu Başkanı Nazire Dedeman "Nihayet" diyor. "Nihayet...
Cumhuriyet tarihinin en karanlık gecesi
Cumhuriyet tarihinin en karanlık gecesi
Yarın, Cumhuriyet tarihimizin en tatsız olaylarından birinin 50.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu