sabah.com.tr

Kentsel dönüşüm devrimi

19 Mart 2014, Çarşamba
Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, 30 Mart yerel seçimlerine önemli projelerle giriyor. Vatandaşın cebinden tek kuruş çıkmadan kentsel dönüşüm yapılacak.
2011 genel seçimlerinin ardından göreve gelen Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, yeni dönem için çok ciddi projelerle seçim yarışına iddialı giriyor.

Görev süresi boyunca Bayrampaşa'ya daha önce yapılmayanları yapmaya gayret ettiğini ifade eden Başkan Aydıner, bu dönemde inşaatına başladıkları 50 derslikli imam hatip lisesinin önümüzdeki eğitim öğretim döneminde hizmet verebileceğini kaydetti. Nüfus olarak Balkan halklarıyla derin bağları olan Bayrampaşa'da kız ve erkek öğrencilere hizmet verecek imam hatip lisesine Bosna'nın efsanevi lideri Aliya İzzetbegoviç'in adı verilecek.

Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi'ni yanındaki araziye içinde yurt da bulunan iki adet kız ve erkek meslek lisesi yapılacağını anlatan Aydıner, ihale sürecinin tamamladığını ve çok yakında inşaatın başlayacağını söyledi.

Eğitime yönelik projeleriyle iddialı olan Aydıner, down sendromlu ve otistik çocuklar için Adapark içerisinde bir ay içerisinde okul açılacağının müjdesini verdi.


VATANDAŞA BİR KURUŞ HARCATMADAN KENTSEL DÖNÜŞÜM

Aydıner, Bayrampaşa trafiğine büyük yük Pazartesi Pazarı'nın da kaldırılarak yakındaki arazide hem otopark hem de pazar yeri olarak kullanılabilecek şekilde inşa edilecek alana taşınacağını anlattı.

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birine imza atmaya hazırlanan Başkan Aydıner, Vatan Mahallesi'ndeki 23 hektarlık alan içerisindeki 5883 bağımsız bölüm etkileyecek bir hamleye girişiyor. Vatandaşın cebinden hiçbir bedel çıkmadan tüm yapıları yenilemeyi vaat eden Aydıner, tamamen akıllı bina teknolojisiyle, kendi elektriğini üreten, yaklaşık 1 milyar liraya mal olacak projeyi 24 ayda tamamlamayı hedefliyor.


CEZAEVİ ARAZİSİNE DEV KOMPLEKS

Boşaltılan Bayrampaşa Cezaevi'nin bulunduğu alanda cami, kültür merkezi, büyük meydan, sosyal mekanlar ve okul barındıran dev bir projenin hayata geçirileceğini kaydeden Aydıner, bu alanda inşa edilecek hematoloji ve diyaliz merkezi içeren, otel konforunda hizmet verecek 350 yataklı bir devlet hastanesinin de ilçeye kazandırılacağını ekledi. Devlet hastanesi yeni binasına taşındıktan sonra da eski binanın olduğu arazinin yeşil alan olarak Bayrampaşalıya hizmet vereceğini belirten Aydıner, bölgenin yanındaki TEM'in üzerinin kapatılarak bu meydana ekleneceğini ifade etti.

Cezaevi bölgesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 bin 200 konutun da inşa edileceğini söyleyen Başkan Aydıner, bu evlerin Bayrampaşa'da depreme dayanıksız binalara yönelik yapılacak dönüşüm esnasında vatandaşlara verileceğini anlattı.


DERSHANE YERİNE ÜCRETSİZ DERSLER

Bayrampaşa'da kurdukları bilgi merkezleriyle İngilizce, bilgisayar, folklor gibi eğitimler verdiklerini aktaran Aydıner, dershanelerin kapatılmasının ardından oluşabilecek ihtiyaçlara da cevap vereceklerini söyledi. Başkan Aydıner, rehberlik desteği de sağlanan merkezlerde halihazırda talep doğrultusunda okula destek dersleri verdiklerini belirtti.

Aydıner, dershaneler kapatıldıktan sonra üniversite sınavına yönelik kursların da açılacağının müjdesini verdi.

Bayrampaşa'daki çevik kuvvetin taşınacağını söyleyen Aydıner, tarihi binanın restore edilerek Bayrampaşa Kültür Merkezi'ne dönüştürüleceğini söyledi.

Belediyenin kariyer merkeziyle Bayrampaşa'da yaşayanlara ilçedeki işyerlerinde istihdam imkanı sağladıklarını anlatan Başkan Aydıner, bu hizmetlerinin daha da geliştirilerek devam edeceğini kaydetti.


kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.