Kızartmanın incelikleri
Kızartmadan her zaman ağır ve sağlıksız olduğu gerekçesiyle uzak durulur. Ama usûlüne uygun olarak yapıldığında, kızartırken farklı teknikler uygulandığında, hiç de öyle olmadığını göreceksiniz.
Kızartmanın incelikleri
Öncelikle kızartma kabı derin olmalı ve yağın yanmaması için kızartma bol yağda yapılmalıdır. Bol yağda oksidasyon olmayacağı için yiyeceğin besin değeri azalmaz.
Kızartmanın incelikleri
Kızartılacak malzeme hiçbir işlemden geçirilmeden yağa atılırsa, yağı fazla emer ve ağır olur.
Kızartmanın incelikleri
Bunu önlemek için una veya galeta ununa bulayıp pane yaparak ya da önceden hazırlanmış özel soslara batırarak kızartmayı deneyin.
Kızartmanın incelikleri
Fazla yağın giderilmesi için, malzemeler tavadan mutlaka kağıt havlu üzerine çıkarılmalıdır.