Çay saatlerinin vazgeçilmezi bisküvi
Narlı Bisküvi Tarifi.
Yarım su bardağı nar tanesi
1 su bardağı çilek
1 su bardağı böğürtlen
1 su bardağı tozşeker
Hamuru için: 270 gram un
2 adet yumurta
100 gram tozşeker, 1 paket vanilya
Süslemek için: Nar taneleri.
NAR, çilek ve böğürtleni bir tencereye alın. Üzerine 1 su bardağı tozşekeri ilave edip buzdolabında 2 saat bekletin. Diğer taraftan hamur için unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tozşeker ve vanilyayı katıp yoğurun. Hazırladığınız hamuru streç filme sarıp buzdolabında yarım saat bekletin. Çıkarıp ikiye ayırın ve her iki parçayı da merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açın. Daha sonra büyük kalp kalıplarla kesin. Kestiğiniz hamurların yarısını yeniden küçük kalp kalıplarla kesip ortalarında kalp şeklinde boşluk oluşturun. Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene dek pişirin. Diğer yandan, buzdolabında beklettiğiniz şekerli meyve tenceresini ocağa oturtun. Kısık ateşte kıvam alana dek pişirin. Ocaktan alıp kevgirden geçirin. Narlı karışım soğuduktan sonra büyük kalp kurabiyelerin üzerine sürüp, küçükleri üzerine yapıştırın. Kurabiyelerin ortalarındaki boşluklara da aynı karışımdan koyun. Nar taneleri ekleyerek servis yapın..
Çay saatlerinin vazgeçilmezi bisküvi
Limon Kremalı Bisküvi Tarifi.
Hamur için:
1 çay bardağı tozşeker
Yarım çay bardağı su
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Yarım su bardağı pudraşekeri
2 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı un
Üzerine:
1 adet yumurtanın akı
1 çorba kaşığı susam
Limon kreması için:
1 paket limonlu jöle
1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı pudraşekeri
2 çorba kaşığı krema.
ÖNCELİKLE limon kreması için jöle, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, krema ve pudraşekerini bir kaba alıp, iyice karıştırın. Hamur için tozşeker ile suyu bir tencerede 3 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın. Diğer taraftan tereyağı, pudraşekeri, yumurta sarısı, vanilya ve unu derin bir kaba alıp, üzerine soğumuş şekerli suyu katıp, yoğurun. Hazırladığınız hamuru unlanmış düz bir zeminde merdane yardımıyla çok ince olacak şekilde açın. Kenarı tırtıklı, yuvarlak bir kalıpla şekiller çıkarın ve yağlanmış, unlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta akı sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. 1 adet bisküvinin üzerine limonlu krema, tekrar bisküvi üzerine krema ve tekrar bisküvi koyun. Bisküvi ve krema bitene kadar aynı işleme devam edin.
Çay saatlerinin vazgeçilmezi bisküvi
Marmelatlı Bisküvi Tarifi.
Yarım kg un
Yarım su bardağından bir parmak fazla pudraşekeri
250 gram margarin
1 adet yumurta
1 su bardağı toz badem
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Vişne marmeladı .
Çay saatlerinin vazgeçilmezi bisküvi
Çilek Kremalı Bisküvi Tarifi.
2 su bardağı un
1 su bardağı pudraşekeri
200 gram tereyağı
2 çorba kaşığı glikoz
12-13 adet yumurta akı
Çilekli krema için:
150 gram çilek
1 su bardağı krema
200 gram sütlü çikolata (1 paket 80 gram)
Süslemek için: Çilek ve pudraşekeri .
ÇİLEKLİ krema için kremayı kaynatıp ocaktan alın. Çikolata ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Üzerine blenderden geçirilmiş çileği ilave edin. 1 gün buzdolabında dinlendirin. Bisküvi için un, pudraşekeri, tereyağı, glikoz ve yumurta akını iyice çırpın. Fırın tepsisine, 7 cm çapında 12 adet çember kalıp yerleştirin. Karışımı kalıplara paylaştırıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğuyunca kalıplardan çıkarıp 3 adet bisküvinin arasına önceden hazırladığınız kremadan sürün. Kalan bisküvilere de aynı işlemi uygulayın. Pudraşekeri serpin. Çilekle süsleyip servis yapın..
Çay saatlerinin vazgeçilmezi bisküvi
İki Renkli Bisküvi Tarifi.
180 gram tereyağı
Yarım su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı vanilya
1 adet yumurta
İki buçuk su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao.
Çay saatlerinin vazgeçilmezi bisküvi
Kahveli Karamelli Kalp Bisküvi Tarifi.
Dört buçuk su bardağı un
300 gram oda sıcaklığında margarin
1 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
Bir buçuk su bardağı pudraşekeri
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı neskafe
Üzeri için:
200 gram hazır karamel sosu
250 gram bitter çikolata.
nu geniş bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açıp margarin, yumurta, yumurta sarısı, pudraşekeri, tozşeker ve neskafe ilave edip yoğurun. Hazırladığınız hamuru merdane yardımı ile 3 mm kalınlığında açın. Daha sonra küçük kalp kurabiye kalıpları ile kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra yarısının üzerine karamel sosu sıkın. Kalan kurabiyeleri üzerlerine kapatın. Çikolatayı benmari usulü eritip kurabiyeleri yarısına kadar erimiş çikolataya batırın. Donduktan sonra servis yapın..
Çay saatlerinin vazgeçilmezi bisküvi
Kremalı Bisküvi Tarifi.
1 salkım beyaz üzüm
2 su bardağı un
150 gram tereyağı
Yarım su bardağı pudraşekeri
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı irmik
Krema için:
1 çay bardağı beyaz üzüm suyu
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı pudraşekeri
2 çorba kaşığı krema
Üzeri için:
Pudraşekeri .
1 UN, tereyağı, pudraşekeri, vanilya ve irmiği iyice yoğurun. Hamuru merdane yardımıyla 2 cm olacak
Çay saatlerinin vazgeçilmezi bisküvi
Marmelatlı Bisküvi Tarifi.
125 gram margarin
1 adet yumurta
Yarım su bardağı pudraşekeri
2 su bardağı un
1 paket vanilya
2-3 çorba kaşığı vişne marmelatı.
Yumurtayı çatalla çırpın. Oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve pudraşekerini ekleyip karıştırın. Son olarak un ve vanilyayı ilave edip iyice yoğurun. Hamuru merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın. Su bardağıyla, hamurdan daireler kesin. Hamurların yarısının ortasını, şişe kapağıyla çıkartın. Tüm hamurları önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşene dek 15 dakika kadar pişirin. Bisküviler ılındıktan sonra, daire şeklinde olanların üzerine marmelat sürün. Marmelat donduktan sonra üzerine ortası delik bisküvileri yerleştirip servis yapın.
Çay saatlerinin vazgeçilmezi bisküvi
Tahinli Cevizli Bisküvi Tarifi.
Bir buçuk çorba kaşığı tahin
İki buçuk su bardağı un
1 adet yumurta
250 gram oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pudraşekeri
1 çay bardağı toz fındık
Üzeri için:
Yumurta sarısı
200-250 gram yarım ceviz.
Unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Tahin, yumurta, margarin ve pudraşekeri ilave edip, özleşene dek yoğurun. Toz fındığı ilave edip yeniden yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzda yuvarlayıp, üzerine bastırarak şekillendirin. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Birer parça ceviz yerleştirin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dakika pişirin.
Çay saatlerinin vazgeçilmezi bisküvi
Çikolatalı Ev Bisküvisi Tarifi.
500 gram fındık
10 çorba kaşığı pudraşekeri
125 gram margarin
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı un
400 gram çikolata kreması (şokella, nutella vb.)
Üzerine: Yarım su bardağı antepfıstığı (dövülmüş).
Öncelikle margarini eritin. Eriyen yağa 4 çorba kaşığı unu, 10 çorba kaşığı pudraşekerini, yumurtaları ve iri kıyılmış fındığı ilave edip, yoğurun. Daha sonra fındıklı hamurdan irice parçalar koparıp, elinizde yassıltarak şekil verin. Bu şekilde hazırladığınız bisküvileri, yağlanmış tepsiye dizin. Orta ısılı fırında, altı kızarana dek pişirin. Fırından aldığınız bisküvileri soğumaya bırakın. Bu arada çikolata kremasını benmari usulü eritin. Bisküvilerin üzerine sürün. En üste yarım su bardağı dövülmüş antepfıstığı serpip servis yapın. Benmari usulü eritmek: Çikolatayı küçük bir kaba alın. Kabı da su dolu bir tencerenin içine yerleştirin. Ocağa koyup, çikolata eriyene dek bekletin..