Çilekle tat bulan tarifler
Çilekli Haşhaşlı Cheesecake Tarifi.
1 çorba kaşığı haşhaş tohumu
250 gram pötibör bisküvi
120 gram tereyağı
1 su bardağı+1 çorba kaşığı tozşeker
4 adet yumurta sarısı
200 gram krema
400 gram labne peyniri
1 çorba kaşığı limon suyu
5 adet yaprak jöle
8-10 adet yumurta akı
Çilek sos için:
500 gram çilek
1 su bardağı+1 çorba kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı+1 çorba kaşığı su
Üzeri için: 10-15 adet çilek.
CHEESECAKE'NİN tabanı için ufalanmış bisküviyi tereyağı ile iyice karıştırın. 26 cm çapındaki kalıba elinizle bastırarak yerleştirin. Daha sonra buzdolabında 2 saat dinlenmeye bırakın. Ayrı bir yerde tozşeker ve yumurta sarısını krema kıvamına gelene dek çırpın. Krema ekleyip karıştırın. Labne peyniri ve limon suyu ilave edip, çırpmaya devam edin. Yaprak jöleyi 1-2 çorba kaşığı soğuk suda yumuşatıp elinizle sıkın ve tozşekerli karışıma ekleyin. Haşhaş ilave edip karıştırın. Ayrı bir yerde yumurta aklarını çırparak kar haline getirin ve haşhaşlı karışıma ekleyip yavaşça karıştırın. Daha sonra cheesecake tabanının üzerine yayın. Çilek sos için çilek, tozşeker ve suyu marmelat kıvamı alana dek pişirin. Ocaktan alıp, süzgeçten geçirin ve ılınmaya bırakın. Ilık haldeki sosu cheesecake'nin üzerine dökün. Sos donduğunda, çilekle süsleyip servis yapın..
Çilekle tat bulan tarifler
Çilekli Tatlı Tarifi.
1 kg süt
2 çay bardağı un
2 çay bardağı tozşeker
1’er paket vanilya ve krem şanti
1 büyük paket hindistancevizi
Yarım kg çilek.
SÜT, un, tozşeker ve vanilyayı bir tencereye koyun ve muhallebi gibi pişirin. Tercihen fırın tepsisine bol hindistancevizi koyarak tüm tabanına dikkatlice yayın. Açık kalmamasına özen gösterin ki muhallebi yapışmasın. Pişirdiğiniz muhallebi ılınınca tepsiye dökün ve hindistancevizinin üzerine yayılmasını sağlayın. Buzdolabına alın ve bekletin. Bu arada krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın ve derin dondurucuda 5-6 dakika beklettikten sonra, muhallebinin üzerine ince bir kat şeklinde yayın. Tepsiyi servis yapacağınız zamana kadar buzdolabında bekletin. Daha sonra muhallebiyi kare halinde kesip, servis tabağına koyun. Alt karenin üzerine bir kaç dilim çilek yerleştirin ve tepsiden bir kare daha alıp hindistancevizli tarafı yukarı gelecek şekilde ters yüz ederek çileklerin üzerini kapatın. Bol hindistancevizi ile süsleyip servis yapın..
Çilekle tat bulan tarifler
Çilekli Kağıt Helva Pastası Tarifi.
500 gram çilek
2 adet kağıt helva
8-10 adet vişne
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı krema
2 paket çilekli jöle
Süslemek için: Çilek.
ÇİLEKLERİN yarısını küp doğrayın. Diğer yarısını vişne ve tozşekerle birlikte blenderden geçirip, yoğurtla karıştırın. Buzdolabının alt rafına yerleştirip, dinlendirin. Kremayı sertleşene dek mikserle çırpın. Jöleleri üzerindeki tarife göre hazırlayın. 10-15 dakika ara ara karıştırarak katılaştırmadan soğutun. Kağıt helva çapında kelepçeli kek kalıbının tabanını yağlı kağıtla kaplayın. 1 adet kağıt helvayı yerleştirin. Vişneli karışım, jöle ve kremayı karıştırın. Doğranmış çilekleri ekleyip, yeniden karıştırın. Bu karışımın yarısını kağıt helvanın üzerine yayın. Buzdolabının alt rafına yerleştirip 35-40 dakika, hafif kıvam alana dek dinlendirin. Buzdolabından alın ve üzerine ikinci kağıt helvayı yerleştirip, kalan karışımı yayın. İyice donana dek buzdolabında dinlendirin. Çilekle süsleyip, soğuk olarak servis yapın..
Çilekle tat bulan tarifler
Çilekli Milföy Tarifi.
5-10 adet çilek
2 adet milföy hamuru
Yarım su bardağı krema
1 çorba kaşığı damla çikolata
Üzeri için:
1 çorba kaşığı damla çikolata
1-2 çorba kaşığı pudraşekeri
1-2 adet çilek .
KREMAYI kaynatıp ocaktan alın. Damla çikolata ekleyip soğumaya bırakın. 24 saat buzdolabında dinlendirin. Milföy hamurlarını önceden ısıtılmış 175 derece fırında, üzerleri hafifçe kızarana dek pişirin. Soğumaya bırakın. Arasına krema sürüp, dilimlenmiş çilek ve damla çikolata yerleştirin. Üzerine pudraşekeri serpip, çilekle süsleyerek servis yapın..
Çilekle tat bulan tarifler
Çilekli İrmik Pastası Tarifi.
10 adet çilek
200 gram tereyağı
1 su bardağı+2 çorba kaşığı irmik
1 çay kaşığı vanilya
3 su bardağı+3 çorba kaşığı süt
1 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı+1 çorba kaşığı tozşeker
Üzeri için: 300 gram çilek.
ÇİLEĞİ blenderden geçirip, kenara alın. Tereyağı ve irmiği 10 dakika kavurun. Vanilya ekleyip, karıştırın. Süt ilave edip pişirmeye devam edin. Krema kıvamına gelince çilek ve tozşekeri ekleyip karıştırın. Ocaktan aldığınız karışımı, streç filmle kaplanmış baton kek kalıbına boşaltın. 2 saat buzdolabında dinlendirin. Servis tabağına ters çevirip çıkarın. Üzerini dilimlenmiş çilekle süsleyip, arzuya göre pudraşekeri serpip servis yapın..
Çilekle tat bulan tarifler
Çilekli Turta Tarifi.
3 adet yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik tozşeker
125 gram oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı tepeleme un
1 paket vanilya
Üzeri için:
2 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 paket labne peyniri
Süslemek için:
Çilek
Kayısı marmelatı .
YUMURTA ve tozşekeri iyice çırpın. Oda sıcaklığındaki margarin, süzme yoğurt, un ve vanilyayı ilave edip akışkan bir kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin. Hazırladığınız hamuru bir kaşık yardımıyla yağlanmış turta kalıplarına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika pişirin ve ılınması için bir kenara alın. Üzeri için krem şantiyi soğuk süt ile çırpın. İçine labne peynirini ilave edip çırpmaya devam edin. Ilınmış turtaların üzerine krem şantili karışımı paylaştırın. Çilekle süsleyip, az sulandırılmış kayısı marmeladını fırçayla sürerek servis yapın.
Çilekle tat bulan tarifler
Çilekli Rulo Pasta Tarifi.
Yarım kg çilek
Kek için: 3 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
1 su bardağı un
Yarım çay kaşığı karbonat
Kreması için:
7 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
İki buçuk su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya
Üzerine: Pudraşekeri
Süslemek için: Çilek.
ÇİLEĞİN saplarını koparın ve bol suyla yıkadıktan sonra süzgece alın. Kek için derin bir kapta yumurta ve tozşekeri çırpıcı ile şeker eriyene kadar iyice çırpın. Elenmiş un ve karbonatı ilave edip, yumurtanın kabarıklığını söndürmeden hafifçe karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir fırın tepsisine, hazırladığınız harcı dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarıp, yağlı kağıt ile birlikte rulo yapın ve üzerini temiz bir bez ile örtün. Kreması için süt, un ve nişastayı bir tencereye alın. Sütü yavaşça ilave ederek, sürekli karıştırın. Koyu kıvamlı bir krema elde edene kadar karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, vanilyayı ilave edin ve ara sıra karıştırarak soğutun. Rulo yaptığınız keki yağlı kağıttan ayırın. Üzerine kremayı yayın ve ayıklanmış çilekleri iri doğrayıp, gelişigüzel yerleştirin. Rulo yapın ve servis tabağına alın. Üzerine pudraşekeri serpin ve çilekle süsleyin. Dilimleyerek servis yapın..
Çilekle tat bulan tarifler
Çilekli Tiramisu Tarifi.
18 adet çilek
350 gram mascarpone peyniri
8 çorba kaşığı bal
6 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
2 kahve fincanı espresso
2 kahve fincanı kahve likörü
12 adet kedidili bisküvi
4 tatlı kaşığı pudraşekeri
Servis için: Kakao ve çilek.
KREMA İÇİN mascarpone peyniri, bal ve yumurta sarılarını iyice çırpın. Ayrı bir yerde yumurta aklarını kar haline gelene dek çırpın. Metal kaşık yardımıyla yumurta akını peynirli karışıma ekleyip kenara alın. Espresso ile kahve likörünü karıştırıp, kedidili bisküvilerini bu karışıma batırın. Bisküviler suyu fazla çekmeden çıkarın. Çilekleri küçük doğrayıp, pudraşekeri ile harmanlayın. 6 adet küçük kabın içine birer çorba kaşığı krema koyun. Üzerine, 2 adet bisküviyi yan yana dizin. Çilekleri yerleştirip, yeniden birer çorba kaşığı krema koyun. Buzdolabının alt rafına yerleştirip, 2 saat dinlendirin. Üzerlerine kakao serpip, çilek yerleştirin. Soğuk servis yapın..
Çilekle tat bulan tarifler
Çilekli Dondurmalı Pasta Tarifi.
15-20 adet çilek
6 adet yumurtanın akı
Yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı+3 çorba kaşığı vanilyalı pudraşekeri
2 tatlı kaşığı buğday nişastası
2 kutu hazır çilekli dondurma
(1 kutu hazır dondurma 900 ml)
Süslemek için: Çilek.
ODA sıcaklığındaki yumurta aklarını tuzla birlikte kar haline gelene dek çırpın. Üzerine yavaş yavaş pudraşekeri ekleyin. Nişasta ilave edip çırpın. Pasta katlarında kullanılmak üzere hazırladığınız karışımı krema sıkacağına doldurup, yağlı kağıt üzerine 1 cm kalınlığında ve 20x20 cm ebadında 2'şer adet,kare bezeler halinde sıkın. Önceden ısıtılmış 100 derece fırında 3 saat pişirin ve soğumaya bırakın. Daha sonra kalan karışımı da yağlı kağıt üzerine küçük yuvarlak bezeler şeklinde sıkın. Önceden ısıtılmış 100 derece fırında 3 saat pişirip, soğumaya bırakın. Hazır dondurmayı buzdolabında 20 dakika dinlendirin. 20x20 cm'lik kek kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız 1 adet kare bezeyi kek kalıbının tabanına yerleştirin. Dondurmayı buzdolabından çıkarıp, hafif yumuşamasını bekleyin. Çilekleri boylamasına ortadan ikiye kesin. Dondurma yumuşayınca, çilekle karıştırın. Çilekli dondurmanın yarısını, kek kalıbındaki bezenin üzerine yayın. Kalan 1 adet kare bezeyi üzerine yerleştirip, kalan dondurmayı yayın. Derin dondurucuda 30 dakika dinlendirip, servis tabağına alın. Üzerini hazırladığınız küçük bezeler ve çilekle süsleyip, soğuk olarak servis yapın.
Çilekle tat bulan tarifler
Çilek Kremalı Bisküvi Tarifi.
2 su bardağı un
1 su bardağı pudraşekeri
200 gram tereyağı
2 çorba kaşığı glikoz
12-13 adet yumurta akı
Çilekli krema için:
150 gram çilek
1 su bardağı krema
200 gram sütlü çikolata (1 paket 80 gram)
Süslemek için: Çilek ve pudraşekeri.
ÇİLEKLİ krema için kremayı kaynatıp ocaktan alın. Çikolata ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Üzerine blenderden geçirilmiş çileği ilave edin. 1 gün buzdolabında dinlendirin. Bisküvi için un, pudraşekeri, tereyağı, glikoz ve yumurta akını iyice çırpın. Fırın tepsisine, 7 cm çapında 12 adet çember kalıp yerleştirin. Karışımı kalıplara paylaştırıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğuyunca kalıplardan çıkarıp 3 adet bisküvinin arasına önceden hazırladığınız kremadan sürün. Kalan bisküvilere de aynı işlemi uygulayın. Pudraşekeri serpin. Çilekle süsleyip servis yapın..