Her öğüne yakışır...
SUCUK İSKENDER
2 adet parmak sucuğu boylamasına incecik dilimleyin. Yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin. 3 dilim küp doğranmış ekmeği fırında veya yapışmaz yüzeyli tavada kızartıp, servis tabağına alın. Üzerine 2 çorba kaşığı süzme yoğurt yayın. Daha sonra sucuğu yerleştirin. Sos için 1 çorba kaşığı tereyağı, yarım tatlı kaşığı salça ve 1 tatlı kaşığı suyu karıştırarak fokurdatın. Sosu sucuğun üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Her öğüne yakışır...
SUCUKLU KABAK KARNIYARIK
3 adet kabağı boylamasına ortadan ikiye kesip, içlerini çıkarın. Kabakları tuzlayıp tencereye yerleştirin. Harç için yarım soğanı 1 tatlı kaşığı zeytinyağında soteleyin. Yarım çay bardağı pirinç ve kıyılmış kabak içini ekleyip, pirinç tel tel dökülene dek karıştırarak soteleyin. Küp doğranmış 1/3 kangal sucuk, kıyılmış yarım kırmızı biber ve 1 çay kaşığı pulbiber ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp, 6-8 dal kıyılmış maydanoz ilave edip harmanlayın. Harcı kabakların içlerine pay edin. Ayrı bir yerde tatlı kaşığı salçayı 1 çay bardağı suda açıp, tencereye ekleyin. Pirinç yumuşayana dek kısık ateşte pişirin. Ilık sofra olarak servis yapın.
Her öğüne yakışır...
SUCUK KÖFTESİ
İrice dilimlenmiş yarım kangal sucuk, yarım demet maydanoz ve yarım kırmızı biberi mutfak robotundan hafif taneli kalacak şekilde geçirin. Yoğurma kabına alıp, üzerine 1 adet yumurta akı ekleyip iyice yoğurun. Harç hafif sertleşene dek azar azar un ekleyip, yoğurmaya devam edin. Harcı bezelere ayırıp, şekil verin. Yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin. Çöp şişe geçirip, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
Her öğüne yakışır...
SUCUKLU PİDE
Hamur için 1/4 paket (1 paket 42 gram) yaş maya, 1 adet kesmeşeker ve 1 çay bardağı ılık suyu, maya ve tozşeker eriyene dek karıştırın. Derin bir kaba döküp, üzerine un ekleyin. Kulak memesinden hafif sert hamur elde edene dek su ekleyin. Üzerini mutfak havlusu ile kapatıp, yaklaşık 1 saat dinlendirin. Hamuru yeniden yoğurup, mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Unlanmış tezgah üzerinde her birini açıp kayık şekli verin. Ortalarına rendelenmiş 150 gram kaşar peynirini serpiştirerek pay edin. 250 gram dilimlenmiş sucuk, 2-3 adet doğranmış sivri biber ve 2 adet domatesi de pay edin. Pidelerin kenarlarını içe doğru kıvırın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Ayrı bir yerde 1 adet yumurta sarısı ve 1 çorba kaşığı suyu çırpıp pidelerin kenarlarına sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Her öğüne yakışır...
SUCUK DOLMASI
Bir adet parmak sucuğun dış kabuğunu çıkarmadan üzerinden küçük bir kapak kesin. Sebze oyacağı ile içini çıkarıp kenara alın. Üç adet parmak sucuğu da aynı şekilde hazırlayın. Ayrı bir yerde 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 adet yumurta akı, 6 dal kıyılmış dereotu ve 1 çay kaşığı pulbiberi iyice karıştırın. Karışımı sucukların içlerine iyice bastırarak yerleştirin. Daha sonra sucuğun üzerindeki zarını çıkarın. Yapışmaz yüzeyli tavada veya fırında kızarana dek pişirin. Dilimleyip, sıcak servis yapın.