Kıyma alırken dikkat edilmesi gerekenler
Güzel ve özenli seçilmiş kıyma yemeklerinizin daha lezzetli olmasına ve daha sağlıklı beslenmenize yardımcı olur.
Kıyma alırken dikkat edilmesi gerekenler
Kıyma alırken etin sağlıklı ve taze olmasından çekilme biçimine kadar birçok noktaya dikkat etmek gerekiyor.
Kıyma alırken dikkat edilmesi gerekenler
Kıyma alırken nelere dikkat edilmeli diye merak ediyorsanız vereceğimiz önerilere göz atabilirsiniz…
Kıyma alırken dikkat edilmesi gerekenler
Hazır kıymalardan kaçının Kıyma alırken markette satılan hazır paket kıymaları almaktan kaçının.
Kıyma alırken dikkat edilmesi gerekenler
Kıymayı kasapta özellikle dana döşünden ve orta yağlısından almaya özen gösterin
Kıyma alırken dikkat edilmesi gerekenler
Kıyma makinelerini mecbur kalmadıkça kullandırmayın Kasaplar genellikle kıyma makinelerini kullanırlar.
Kıyma alırken dikkat edilmesi gerekenler
Kıyma makinesinden et çektirmek yerine bıçakla kıyılmış etlerden oluşan satır kıymalarını tercih edin.
Kıyma alırken dikkat edilmesi gerekenler
Kıyma makinesi kullanılırken eti bir kere çektirin
Kıyma alırken dikkat edilmesi gerekenler
Kasabınızı eti satırlara kıyma hazırlamasına ikna edemiyorsanız ilk olarak makineyi boş bir şekilde çalıştırmalarını isteyin.
Kıyma alırken dikkat edilmesi gerekenler
Makinenin içinde bulunan ve daha önceden çekilmiş etler bayatlamış ve bakteri üretmiş olur.
Kıyma alırken dikkat edilmesi gerekenler
Bu da sizin kıymanızın içerisine karışmasına neden olabilir.
Kıyma alırken dikkat edilmesi gerekenler
Ayrıca kasabın kıyma makinesine atığı eti makineden bir kere geçirmesini söyleyin. Aksi takdirde kıymanız bulamaç halini alabilir.
Kıyma alırken dikkat edilmesi gerekenler
Tahta kaşıkla kıymayı havalandırın Kasaptan aldığınız kıymayı kullanmaya başlamadan önce tahtta kaşık yardımıyla havalandırın.
Kıyma alırken dikkat edilmesi gerekenler
Kıymanın altını üst tarafına getirin ve tanelere ayrılmasını sağlayın. Bu işlemi tıpkı erişte ayırır gibi yapmanız gerekir.
Kıyma alırken dikkat edilmesi gerekenler
Bunu yaptığınızda kıymanız piştiğinde lastik gibi olmaz ağzınızda dağıldığını yerken hissedersiniz.