Milföy hamuru nasıl kullanılır?
Milföy hamuru nasıl kullanılır?
Milföy hamuru nasıl kullanılır?
Milföy hamuru nasıl kullanılır?
Milföy hamuru nasıl kullanılır?
Milföy hamuru nasıl hazırlanır?
Yapacağınız hamurun kabarık ve hacimli olması için, unun kaliteli olması gerekir.
Unun idealden daha yumuşak veya sert olması, hamurun kabarmamasına, büzüşmesine veya çökmesine sebep olur.
Milföy yapımında, kek unu kullanmayın.
Milföy hamuru nasıl kullanılır?
Doymuş yağ oranı yüksek, az katkı maddesi olan margarinleri tercih edin.
Hamur yapımında tereyağı da kullanılabilir.
Margarin, oda sıcaklığında ve yeterli yumuşaklıkta olmalıdır.
Milföy hamuru nasıl kullanılır?
Fazla yumuşak olan margarin, hamurda kırılmalara neden olur.
Kullanılan margarinin hamur katları arasında yayılmaması, pişen ürünün kalitesini bozar.
Hava sıcaksa, hamurun kıvamını koruyabilmek için soğuk su da kullanılabilir.
Milföy hamuru nasıl kullanılır?
Kullanılacak tuz miktarı, ürün çeşidine ve margarinin içindeki tuz miktarına göre değişir.
Şeker, hamurun istenen renkte pişmesine ve lezzetine katkıda bulunur.