Yemeğin Acısı Nasıl Azaltılır?
Yemeğin Acısı Nasıl Azaltılır?
Yemeğin Acısı Nasıl Azaltılır?
Özenerek yaptığınız yemeğin acısını fazla kaçmış olması yemeğin ziyan olmasına sebep olabilir. Fakat yemeğin acısını alabilirsiniz.
Yemeğin acısını azaltmak için birkaç yöntem uygulanabilir.
Yemeğin Acısı Nasıl Azaltılır?
Yağ ile Acı Azaltma
Bir su bardağının yarısını sıvı yağ ile doldurun. Yağı çorbaya ekleyin. 5-6 dakika yağın yüzeye çıkmasını bekleyin. Ardından yüzeye çıkan yağı kaşıkla alın. Böylece çorbanın acını alabilirsiniz.
Yemeğin Acısı Nasıl Azaltılır?
Pirinç ile Acı Azaltma
Bir kasenin içerisine pirinç koyun. Pirinçleri biraz nemlendirin ve 10 dakika bekleyin. Ardından nemlenmiş pirinci çorbaya ekleyin. Pirinç çorbanın acısını alacaktır. Limon ile Acı Azaltma Bir adet orta boy limonu ikiye bölün. Bir çay bardağının dörtte biri oranında limon suyu sıkın. Limon suyunu yemeğe ekleyin ve yemeği pişirmeye devam edin. Böylece yemeğin acısı azalacaktır.
Yemeğin Acısı Nasıl Azaltılır?
Limon ile Acı Azaltma
Bir adet orta boy limonu ikiye bölün. Bir çay bardağının dörtte biri oranında limon suyu sıkın. Limon suyunu yemeğe ekleyin ve yemeği pişirmeye devam edin. Böylece yemeğin acısı azalacaktır.
Yemeğin Acısı Nasıl Azaltılır?
Patates ile Acı Azaltma
Orta boy patatesi yıkayıp soyun ve küp şeklinde doğrayın. Patatesleri yemeğine ilave edin ve yemeği pişirmeye devam edin. Patatesler yemeğin acısını alacaktır. Dilerseniz piştikten sonra patatesleri ayıklayabilirsiniz.
Yemeğin Acısı Nasıl Azaltılır?
Salatanın Acısı Nasıl Azaltılır?
Bir kaba makarna koyun ve makarnayı haşlayın. Haşladığınız makarnayı salatanıza ekleyin. Böylece salatanızın acısı gidecektir. Dilerseniz salataya haşlanmış patates de ilave edebilirsiniz. Bu yöntemleri kullanarak yemeğin acısını kolayca alabilirsiniz. Afiyet olsun.