Sofra
Kolaylıkla porsiyonlara ayırabileceğiniz lezzetli pastacık tarifi

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    Bisküvi için:

    2 su bardağı un

    175 gram tereyağı

    1 su bardağı + 1 çorba kaşığı pudraşekeri

    1 adet yumurta sarısı

    200-300 gram çikolata

    Üzeri için:

    3 çorba kaşığı çilek püresi

    1 paket çilekli jöle

    2 çay bardağı sıcak su

    200 gram çikolata

    2 çorba kaşığı un

    2 adet yumurta sarısı

    1 çay bardağı krema

    Süslemek için:

    Çilek

    Kavrulmuş fındık

    100 gram rendelenmiş çikolata

    Bisküvi hamuru için

    un, tereyağı,

Pudraşekeri ve yumurta sarısını yoğurup 30 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz iriliğinde bezeler koparıp elinizde şekillendirin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif kızarana dek pişirin. Soğumaya bırakın. Benmari usulü erittiğiniz çikolataya batırıp donması için yağlı kağıt üzerinde dinlendirin. Donduğunda bisküvileri üçerli şekilde üst üste yerleştirip yeniden çikolataya batırın ve soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde jöleye sıcak su ekleyip karıştırın. 200 gram çikolatayı benmari usulü eritip ekleyin. Un, yumurta sarısı, krema ve püre çileği ilave edin. İyice karıştırıp, küçük kalıplara dökün ve donması için buzdolabında dinlendirin. Donduğunda kalıbı ters çevirip çıkartarak bisküvilerin üzerine yerleştirin. Çilek, kavrulmuş fındık ve rendelenmiş çikolata ile servis yapın.