Sofra

20 Adet
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    Dört buçuk su bardağı un
    250 gram margarin
    2 çorba kaşığı yoğurt
    1 çay bardağı pudra şekeri
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    Üzeri için:
    3 adet elma
    2 tatlı kaşığı tarçın
    3 çorba kaşığı toz şeker
    1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
    1 çay kaşığı toz karanfil
    1 çay bardağı kuru üzüm
    Süslemek için:
    Pudra şekeri
Unu eleyin. Ortasına oda sıcaklığındaki margarini, yoğurdu, pudra şekerini, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Malzemeyi iyice yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp beklemeye bırakın. Bu arada içini hazırlayın. Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin. Diğer malzemeleri ekleyip kısık ateşte pişirin. Hamuru 3 eşit parçaya bölün ve merdaneyle yuvarlak açın. Bardak veya kalıpla yuvarlaklar çıkararak harcı bunların üzerine paylaştırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarınca üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.