Sofra

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Bir buçuk su bardağı süt
    1 su bardağı sıvı yağ
    İki buçuk su bardağı un
    10 gram toz amonyak
    İki buçuk su bardağı toz şeker
    3 çorba kaşığı pekmez

    Üzerine:
    Susam
Bir kaba sütü aktarın. Üzerine sıvı yağı katıp karıştırın. Ardından toz amonyağı ekleyin. Toz şekeri ilave edip malzemeyi çırpma teliyle iyice çırpın. İçine unu ekleyip, hamur özleşene dek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Hamurlara parmak şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerilerine fırça yardımıyla pekmez sürün. Bol susam serperek, ısıtılmış 200 derece fırında, altlı üstlü pembeleşene dek pişirin.