Sofra

ELİF KORKMAZEL

4 Porsiyon
20 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 adet milföy hamuru

    Kurabiye hamuru için:

    Bir buçuk su bardağı un
    3 çorba kaşığı tereyağı
    4 çorba kaşığı pudra şekeri
    Yarım paket vanilya
    Bir tutam tuz
    1 adet yumurtanın akı
    Üzerine:
    1 adet yumurtanın sarısı
    Dondurulmuş vişne, pudra şekeri
Kurabiye hamurunu hazırlamak için, yumurta akı hariç tüm malzemeyi bir kaba alın. Elinizle kum gibi olana dek karıştırın. En son yumurta akını ilave edip tekrar yoğurun. Hamuru unlanmış zeminde merdane ile açın. Arzunuza göre bir kurabiye kalıbı ile kesin. Yağlı kağıt kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kurabiye hamurunu kestiğiniz kalıpla, milföy hamurundan parçalar kesin. Milföyleri tepsideki hamurların üzerine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirin. Servis tabağına alıp üzerlerine birer adet vişne koyun. Pudra şekeri serperek servis yapın.