Sofra
Kurabiyede ekşiyi sevenlere limonlu çatlak kurabiye tarifi. Muhteşem limonlu çatlak kurabiye nasıl yapılır?

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet limonun rendelenmiş kabuğu,
    1 adet limonun suyu
    2 adet yumurta,
    4 yemek kaşığı toz şeker
    1/2 çay bardağı ayçiçeği yağı
    1 paket kabartma tozu,
    3 su bardağı un

    ÜZERİ İÇİN

    1 çay bardağı pudraşekeri

Kurabıye hamuru için un hariç tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp karıştırın. Malzemeler karıştıktan sonra unu azar azar ekleyerek yoğurmaya devam edin. Neredeyse elinize yapışacak kıvamda yumuşak bir hamur elde ettiğinizde streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlak şekil verdikten sonra geniş bir alana döktüğünüz pudraşekerine bulayın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirip servis yapın.