Lorlu Kurabiye Tarifi

Lorlu kurabiye nasıl yapılır? Lorlu kurabiye tarifi beş çaylarınızın vazgeçilmezi olacak,,,
Lorlu Kurabiye Tarifi
  • 30 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti, Piknik
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 su bardağı tozşeker



500 gram tuzsuz kaşar loru



300 gram oda sıcaklığında margarin



2 adet yumurta



1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu



3 su bardağı un



Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı


YAPILIŞI

Tozşeker ve kaşar lorunu derin bir kapta mikser yardımıyla ezilene kadar çırpın. Margarin ve yumurtayı ekleyip, krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu karışıma elenmiş vanilya, kabartma tozu ile unu yavaşça ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.

BİZE ULAŞIN