Sofra
Lorlu kurabiye nasıl yapılır? Lorlu kurabiye tarifi beş çaylarınızın vazgeçilmezi olacak,,,

30 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 su bardağı tozşeker

    500 gram tuzsuz kaşar loru

    300 gram oda sıcaklığında margarin

    2 adet yumurta

    1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu

    3 su bardağı un

    Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı

Tozşeker ve kaşar lorunu derin bir kapta mikser yardımıyla ezilene kadar çırpın. Margarin ve yumurtayı ekleyip, krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu karışıma elenmiş vanilya, kabartma tozu ile unu yavaşça ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.