MALZEMELER
1 çay bardağı kıyılmış fındık
Bir buçuk su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta
Bulamak için:
4 çorba kaşığı toz şeker
Üzerine: Çilekli marmelat ve
file antep fıstığı
Derin bir kaba un, tereyağı, pudra şekeri, vanilya, fındık, kabartma tozu ve yumurtayı koyun. Tüm malzemeyi iyice yoğurun. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayarak silindir şekli verin. Düz bir zemine toz şekeri boşaltın ve silindir şeklindeki hamurları toz şekere bulayın. 2 parmak kalınlığında dilimleyin ve kestiğiniz kısım üste gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. Ortalarına baş parmağınızla bastırın ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişirin. Ilındıktan sonra marmelat ve file antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.