Sofra
Pişerken yayılan kokusu ve muhteşem tadıyla, bu böreğin sizi mutlu edeceğine eminiz!

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram un
    1 adet yumurta+1 adet yumurtanın akı
    Yarım çay bardağı+1 çorba kaşığı sıvı yağ
    2 çorba kaşığı yoğurt
    Yeteri kadar tuz

    Ispanaklı harç için:
    1 kg ıspanak
    3 adet soğan
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    Tuz, karabiber

    Patatesli harç için:
    1 kg haşlanmış patates
    1 tatlı kaşığı kuru nane
    Tuz, karabiber

    Üzeri için:
    1 adet yumurta sarısı
    Susam, çörek otu
Unun ortasını havuz şeklinde açın. 1 adet yumurta, 1 adet yumurtanın akı, yarım çay bardağı sıvı yağ, yoğurt ve tuz ekleyin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerini örtüp 15 dakika dinlendirin. Ispanaklı harç için ıspanak yapraklarını yıkayıp kurulayın. Kıyılmış ıspanak ve kıyılmış soğanı sıvı yağda 1-2 dakika soteleyip, tuz ve karabiber ilave edin. Patatesli harç için ezilmiş patatese, nane, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. Dinlenen hamuru 6 eşit bezeye ayırıp, her birini mantı hamuru kalınlığında açın. Yufkaların içlerine hazırladığınız harçları pay edip, rulo biçiminde sarın. Yuvarlak şekilde fırın tepsisine yerleştirip, üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Susam ve çörek otu serpip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.