Sofra
Antep fıstıklı tariflerin hepsi birbiriyle yarışır derecede lezzetli değil mi? Çay saatlerinin yanına gidecek tarifiyle antepfıstıklı çörek tarifi sizlerle

AYŞE ÜNAL

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı, Çocuk

MALZEMELER

    HAMURU İÇİN:

    Dört buçuk su bardağı un

    1 çay bardağı pudraşekeri

    125 gram tereyağı

    1 paket instant maya , 1 adet yumurta

    Yarım çay bardağı zeytinyağı

    1 çay bardağı süt

    İÇ MALZEME İÇİN:

    Bir buçuk su bardağı antepfıstığı içi

    200 gram kaymak , 1 çay bardağı pudraşekeri

İç malzeme için oda sıcaklığındaki kaymak, dövülmüş antepfıstığı ve pudraşekerini karıştırıp kenara alın. Hamur için tüm malzemeyi oda sıcaklığına getirip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika dinlendirin. Daha sonra 8 bezeye ayırın ve az miktarda un serpilmiş zeminde yemek tabağı büyüklüğünde açıp, üzerlerine iç malzemeden sürün. Rulo şeklinde sarıp, hamurun üst tarafından 2-3 cm bırakarak boylamasına kesin ve oluşan iki parçayı karşılıklı dolayın. Tüm hamurları aynı şekilde hazırlayıp, fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.