MALZEMELER
500 gram un
1 paket (40 gram) yaş maya
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz
Harç için:
1 dilim haşlanmış bal kabağı
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 diş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber
Kızartmak için: Tereyağı
Maya, toz şeker, süt ve tuzu iyice karıştırın. Unu derin bir kaba alıp, ortasını havuz gibi açın. Mayalı karışım ve sıvı yağ ekleyip, iyice yoğurun. Hamurun üzerini örtüp, 1 saat dinlendirin. Harç için soğanı yemeklik doğrayıp, sıvı yağda kavurun. Üzerine kıyılmış sarımsak ve püre haline getirilmiş bal kabağı ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biber ilave edip, karıştırın. Hamurdan bezeler koparıp, servis tabağı büyüklüğünde açın. Bir adet açılmış hamurun kenarına bal kabaklı harçtan koyup, hamurun diğer ucunu üzerine kapatın. Tüm hamur ve harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Her gözlemenin iki tarafına da bir parça tereyağı sürüp, yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızartın. Sıcak olarak servis yapın.