Sofra

ELİF KORKMAZEL

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Hamuru için:
    250 gram süzme yoğurt
    250 gram oda sıcaklığında
    bekletilmiş tereyağı
    Aldığı kadar un
    1 çay kaşığı tuz

    Üzeri için:

    2 adet sarı dolmalık biber
    3 adet yeşil dolmalık biber
    2 adet kırmızı biber
    1 adet soğan
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 çorba kaşığı toz şeker
    50 gram beyaz peynir
    2 dal nane yaprağı
    Tuz, karabiber, kekik
Hamuru için yoğurt, tereyağı ve tuzu geniş bir kaba alın. Üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesinden biraz sert bir hamur hazırlayın. 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Diğer taraftan biberleri ve soğanı jülyen doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp doğranmış biberleri ve soğanı 8-10 dakika kavurun. Üzerine 1 çorba kaşığı toz şeker ve baharatları ekleyin. Dinlenmiş hamuru unlu tezgahta tepsinizin büyüklüğünde açın. Kenarlarını içeri kıvırıp bir parmak kalınlığında katlayın ve üzerine çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkınca kavrulmuş biberleri üzerine koyun. Küp doğranmış peyniri serpin. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.