Sofra

20 Adet
30 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 çay bardağı sıvı yağ
    Yarım çay bardağı toz şeker
    1 çay bardağı yoğurt
    1 adet yumurta
    1 tatlı kaşığı mahlep
    1'er tatlı kaşığı karbonat ve tuz
    125 gram oda
    sıcaklığında margarin
    Üç buçuk su bardağı un

    Üzerine:
    1 adet yumurtanın sarısı
    Çörek otu
Sıvıyağ ve toz şekeri mikserle iyice çırpın. Yoğurt ve yumurtayı ilave edip çırpmaya devam edin. Mahlep, karbonat ve tuzu ekleyin. Margarin ve unu da kattıktan sonra tüm malzemeyi ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı avucunuzun içinde yuvarlayarak 10 cm uzunluğunda şeritler hazırlayın. 3 adet şeridi 1 tanesi ortada, diğer ikisi yanlarda olacak şekilde birleştirip çatal şekli verin. Diğer şeritlere de aynı işlemi uygulayın. Çatalları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.