Cevizli Kete

Cevizli Kete
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Şeker Bayramı, Kurban Bayramı, Piknik
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 çorba kaşığı kuru maya

1 su bardağı ılık su

1 kg un 3 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 çorba kaşığı tuz

1 çorba kaşığı toz şeker



İçine:

1 su bardağı sıvı yağ

2 su bardağı dövülmüş ceviz



Üzerine: 1 adet yumurta sarısı

YAPILIŞI

Cevizli ketenin mayalı hamur için ılık suda maya ve toz şekeri eritip, kabarmasını bekleyin. Derin bir kaba unu alıp, ortasını havuz gibi açın. Mayayı dökün. Yumurta, süt, tuz ve sıvı yağ ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp, hamur iyice kabarana dek bekletin. Kabaran hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp, ince yufkalar açın. Yufkaların her birine önce yağ, sonra ceviz serpiştirin. Rulo sarıp, hamuru kendi etrafında döndürün. Üzerine elinizle bastırıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Hamur bitene kadar bu işleme devam edin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Hamurları bu şekilde 15 dakika dinlendirip, cevizli keteleri önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
BİZE ULAŞIN