Etli Ekmek

Etli Ekmek
  • 5 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Zor
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Hamur için: 1 kg un

1 adet yumurta

1 çorba kaşığı kuru maya

1 su bardağı ılık su

2 çorba kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı toz şeker

Üzerine: Tereyağı



İçine: 400 gram kıyma

1 adet kıyılmış soğan

Tuz, karabiber

Yarım kahve fincanı su

2'şer adet doğranmış domates ve sivri biber

2 tatlı kaşığı biber ve domates salçası



Üzerine: Tereyağı

YAPILIŞI

Hamur için, unu derin bir kaba koyun. Mayayı ılık suda toz şekerle kabartın. Una, tuz ve yumurta ilave edip, mayalı su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana dek yoğurun. 20 dakika dinlendirin. Hamurdan mandalina iriliğinde bezeler koparıp, pasta tabağı büyüklüğünde açın. Ayrı bir yerde iç malzemesini karıştırın. Hamurların yarısının üzerlerine kıymalı malzemeyi yayın. Kalan hamurları da üzerlerine örtüp, iyice bastırarak yapıştırın. Sacda ya da yapışmaz yüzeyli bir tavada pişirerek, tereyağı ile yağlayın.

PÜF NOKTASI

Dilerseniz bu ekmeği sebzeli de yapabilirsiniz. Bunun için, yarım kg ıspanak, 1 demet ince kıyılmış taze soğan, 1 demet ince kıyılmış maydanoz, 2 adet rendelenmiş patates, 100 gram beyaz peynir ve karabiberi karıştırıp, hamurların içine koyabilirsiniz.
BİZE ULAŞIN