Sofra

16 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kuzu gerdanı
    Tuz
    karabiber
    4 adet yufka
    4 kepçe etsuyu
    Yarım kg yoğurt
    4 diş sarımsak
    1 çorba kaşığı pul biber
    3 çorba kaşığı tereyağı
Gerdan etini temizleyip yıkayın ve haşlayın. Suyunu süzdüğünüz etleri ince ince didikleyin. İçine tuz ve karabiber katıp karıştırın. Yufkaları dörde bölün. Her parçanın ortasına et koyup, sigara böreği gibi sarın. Yufkaların üzerine sıvı yağ ve su karışımı sürüp fırında kızartın. Daha sonra kenarları yüksek bir tepsiye börekleri dizin. Üzerine 4 kepçe sıcak et suyu gezdirin. Sıcak fırına sürün. Börekler et suyunu içine çekinceye kadar pişirin. Daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve 3 çorba kaşığı tereyağında yakılmış pul biber gezdirip, servis yapın.