Sofra

NİLGÜN MUTLUSEN

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Vejetaryen

MALZEMELER

    Hamur için:
    1 adet yumurta
    Bir buçuk su bardağı süt
    Yarım su bardağı sıvı yağ
    125 gram margarin
    Yarım paket kabartma tozu
    Aldığı kadar un

    Yufkaların aralarına sürmek için:
    100 gram tereyağı

    İçi için:
    Yarım kg ıspanak yaprağı
    1 adet orta boy soğan
    2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
    Tuz, karabiber, pul biber
Hamur için yoğurma kabına yumurta, süt, sıvı yağ eritilmiş margarin ve kabartma tozunu koyun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, tüm malzemeyi yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru 12 adet eşit bezeye ayırın. Yufkaların her birini önce neskafe tabağı büyüklüğünde açın. Daha sonra 6 adedinin arasına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste koyun ve servis tabağı büyüklüğünde açın. Kalan 6 adet yufkayı da aynı şekilde hazırlayın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. İçi için kıyılmış soğanı sıvı yağ ile tencereye alın. İçine iri kıyılmış ıspanak yaprağı, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip, kavurun. Tepsideki yufkanın üzerine yayın ve diğer 6 adet yufkayı da üzerine yerleştirin. En üste yufkaların arasına sürdüğünüz tereyağının kalanını gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın.