Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    5 adet yufka
    1 kahve fincanı sıvı yağ

    İçi için: 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
    Yarım demet maydanoz
    Tuz, karabiber, pul biber

    Üzeri için: 3 adet yumurta
    Yarım su bardağı sıvı yağ
    2 su bardağı yoğurt

    Körili sos: 1 çorba kaşığı yoğurt
    1 çay kaşığı hardal
    Yarım çay kaşığı köri
    1 diş ezilmiş sarımsak

    Kırmızı sos:
    1 adet rendelenmiş domates
    1 çorba kaşığı acı biber salçası
    1 diş ezilmiş sarımsak
    Yarım çay kaşığı köri
    Pul biber
İç malzemesi için rendelenmiş beyaz peynir, ince kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırın. Yufkalardan birini düz bir zemine yayın. Yarısına bir fırça ile yağ sürüp, üzerine peynirli harçtan serpin. Yufkanın diğer yarısını harç konulan kısmın üzerine kapatın. Yufkayı pile şeklinde büzün ve yağlanmış fırın tepsisine alın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp tepsideki yufkanın yanına yerleştirin. Yufkaların üzerine sürmek için yumurtaları, sıvı yağı ve yoğurdu çırpma teliyle karıştırın. Karışımı yufkaların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sos malzemelerini ayrı kaplarda karıştırıp, küçük kaselere alın ve kırma ile beraber servis yapın.