Sofra
hızlıca yapılabilen ve lezzetli lorlu soğuk lazanya tarifi... Lazanya sevenlere lorlu soğuk lazanya nasıl yapılır?

ELİF KORKMAZEL

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    6 yaprak lazanya hamuru
    Yeteri kadar su, 1 çay kaşığı tuz

    İç malzeme için
    250 gram tuzlu lor
    6-7 dal taze soğan (kıyılmış)
    Yarımşar demet ince kıyılmış dereotu ve maydanoz
    Birer tutam tuz ve karabiber

    Sos için:
    1 adet kırmızı biber
    1 adet patlıcan, 1 adet soğan
    2 diş sarımsak, bir tutam tarçın
    Tuz, karabiber
    Yarım çay bardağı zeytinyağı

Lazanya yapraklarını kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayın. Tencereden alıp soğuk su doldurduğunuz geniş bir kaba koyun ve sertleşmelerini sağlayın.İç malzeme için lor, taze soğan, tuz, karabiber, dereotu ve maydanozu karıştırıp kenara alın. Sosu için kırmızıbiber ve patlıcanı közleyin. Kabuklarını soyup robota alın. Üzerine soğan, sarımsak ve baharatları ekleyip beraber çekin. Zeytinyağını bir tavaya alıp karışımı 3-4 dakika soteleyin. İç malzemeden 2-3 çorba kaşığını süslemek için kenara ayırın. Dikdörtgen lazanya yapraklarının kısa kenarlarına iç malzemeden yerleştirip rulo şeklinde sarın. Ruloların üzerine hazırladığınız sosu gezdirip ayırdığınız harçtan koyarak süsleyin.